02 Kasım 2013 | Cumartesi

Ya Drogba olmasaydı?

Eboue'nin Arsenal formasıyla pek çok maçta sol bek oynadığı malumken, Mancini'nin o mevkide Sabri'yi görevlendirmesini çok garipsedim doğrusu.
G.Saray şu ana dek sadece 5 oyuncusundan skor desteği aldı, üstelik bunlardan birisi tek golü bulunan ve dün akşam bir topu direkten dönen Chedjou. Sarıkırmızılılar bu şekilde devam eder de şampiyon olursa futbol tarihinde bir ilke imza atacak.
Keza istatistikler şampiyon olan takımın skor üreten oyuncu sayısının minumum 10 olması gerektiğine işaret ediyor.
Forvet hattına bakıldığında; Umut, Burak ve Drogba üçlüsüne rahatlıkla "lüks" diyebiliriz.
Mancini'nin bu üçlüyü tercih etmesinin sebebi; ligimizi tanımaması ya da küçümsemesi mi yoksa elinde ne kadar skorer varsa sahada tutmak istemesi mi? Bu tuhaf forvet kurgusunun bedelini en çok orta saha oyuncuları ödüyor. Bu sebeple; Melo-Selçuk ikilisine biraz fazla yükleniliyor.

Muslera lüks oldu!
Muslera'ya gelince... Uruguaylı'nın kurtardığı maç sayısı ve kazancını dikkate alınca "kaleci sorunu var" yargısı ağır kaçsa da, hiç imtina etmeden "sıkıntılı" diyebilirim. İddia ediyorum; G.Saray'ın Onur, Tolga, Mert gibi Türk bir kalecisi olsa, Muslera'nın yokluğu kimsenin dikkatini çekmezdi. Bir kez daha vurgulayayım, bu "Muslera kötü kaleci" demek değil. Ama şartlar dikkate alınınca; o da lüks...
Seneye kaleci rolü yerli bir aktöre verilirse şaşırmam.
Ve savunma... Devre arası transfer yapmaya hiç sıcak bakmayan birisi olarak öneriyorum; bence G.Saray ivedilikle birkaç tane yerli savunmacı ile temasa geçmeli. Çok abartacak olsam bu konuda yayıncı kuruluşun yaptığı "en sağlam savunma oyuncusu" anketlerinden de destek alınmasını önerirdim.
G.Saray'da gidişat kötü, hatta buna "gidişat" değil de "ayakta kalmak" denebilir. Sneijder yokken neler oluyor gördük de, esas soru şu: Ya Drogba olmasaydı şu anda puan cetvelinin neresinde olunurdu?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor