Sinan Vardar

Sinan Vardar

06 Mart 2014 | Perşembe

Türkiye'nin Popescu'ları!

Dün yazılı ve görsel medyada bir haber gözüme çarptı. Bir dönem oynadığı futbolda taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanmış, Barcelona forması giymiş, dünya futbolunda takdir görmüş ve ülkemizde de kazanılan tek UEFA Kupası'nda büyük pay sahibi olmuş G.Saray'ın eski yıldızı Popescu'dan bahsediyorum. 90'lı yıllarda Hagi ile birlikte iz bırakmış bir futbol efsanesi. İşte o Popescu, transferlerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle kendi ülkesinde yargılandı ve mahkeme onu 3 yıl 4 aya mahkum etti. Böylesine parlak kariyerli birisinin bu konuma düşmesi ne kadar acı. Popescu haberini okurken aklıma Türkiye'deki Popescu'lar aklıma geldi. Acaba benim ülkemde usulsüzlük ve yolsuzluk yapan Türk Popescu'lar ne zaman ortaya çıkarılacak. Ülkemizde takımlar sürekli yabancı transferler yapıyor ve uçaklar dolusu yabancı oyuncular, hiçbir kritere bakılmadan Türkiye'ye adım atıyor. Bu transferlerin bir çoğunda burnuma kötü kokular geliyor. Futbolcunun yanı sıra menajerlere de dünyanın parası veriliyor. Futbolumuzu temizlemek istiyorsak özellikle yabancı transferlerde yapılan usulsüzlükleri herkesin bilmesi gerek.

Deşifre edilsinler
Bir gerçek var ki; kulüplerimiz altyapıya önem vererek borçlarını düşürmeyi başaramadılar. Kulüplerin yüzde doksanı, altyapı ve yerli transferde ödedikleri paranın karşılığını aldılar. Yapılan transferlerde gösterilenin dışında ödenen milyon euro ve dolarlar, kulüplerimizi borç batağına sürükledi. Artık bu çark dönmemeli. Bu, maalesef ülke futbolumuzun kanayan bir yarası. Futbolumuzda cirit atan yerli Popescu'lar yakın takibe alınmalı ve hatta kanun önünde cezalandırılmalı. Onların bu yanlışlarının bedelini futbolseverler ödüyor. Transferlerde usulsüzlük yapanlar, Romanya'daki gibi deşifre edilmeli. Bu kişiler kim olursa olsun futbolu yönetenler tarafından bir bir ortaya çıkartılmalı. Burada transfer ismi vermek istemiyorum ama Türkiye'deki bu durum büyük rezalet.. Bakın Romanya bile futbolunun marka ismine ceza vermekten kaçınmıyor. Futbolumuzun artık temizlenmeye ihtiyacı var. Türkiye'de yabancı futbolcu transferi serbest bırakılırsa kötü niyetliler bayram eder. Benden uyarması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor