Sinan Vardar

Sinan Vardar

13 Mart 2014 | Perşembe

Temiz futbol adına

Geçen hafta yazdığım yazı ile ilgili okurlarımdan o kadar olumlu geri dönüşüm aldım ki, bu hafta da aynı konu üzerinden yazmaya karar verdim! ''Yerli Popescular'' üreyince, Romanya'nın konuya yaklaşımından bahsetmiştim. Dünya markası Popescu'nun 3-4 yıl hapis yatması bile, temiz futbolun gerçekleşmesi için yeterli değil.
Bu oyuncunun Türkiye ile olan transferleri araştırıldı mı? Ne gibi bir işlem yapıldı açıkçası bilmiyorum.
Keşke yürekli insanlar çıksa da futbolumuzu bu 'YERLİ POPESCU'lardan da temizlese!
Zarar verene acımayın
Bakıyorum da diğer ülkeler, kim olursa olsun eğer futbola bir kötülük yapıyorsa; yargı önüne çıkarılıyor aynı Romanya'da olduğu gibi. Almanya'da ismi Mr. Futbol diye anılan koskoca Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness bile yargı önüne çıkabiliyor.
Acaba bu tür yargılamalar benim ülke futboluna zarar veren yerli Popesculara uygulanabilinir mi? Açıkçası el birliği yaparsak olabilir diye düşünüyorum.
Üzülerek şunu görmekteyim; Romanya'da yaşanan bu olaylar sonucunda olayların Türkiye ayağı ile bağlantılı kulüp olan G.Saraylı yöneticilerinden hiçbir ses seda yok. Sayın yöneticiler lütfen bu konunun üstüne gidin, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarın ki; bu örnek, diğer kulüplere de cesaret versin. Bu çirkinliklerTürk futbolunda tamamen ortaya çıksın! Çünkü daha neler var neler!

Bir gün yok olursunuz!

'Yerli Popescu'lar ülkemizde futbolumuzu öyle sarmışlar ki, bunlardan kurtulmamızın koşulu futbolumuzun içerisinde yer alan yöneticilerimizin kararlılığıdır.
Tabii ki kendileri bu sistemden nemalanmıyorlarsa top yükün mücadele edilmesi gerekir.
Çok sevdiğim bir söz vardır; ''Üretmeden tüketmek, bir gün sizleri ekonomik olarak yok etmeye mahkum eder!'' Bu sebepten dolayı kulüplerimiz de, mutlaka kendi futbolcularını üretmek zorunda. Aksi takdirde bugün olduğu gibi kulüplerini borç batağına sürükleyerek taraftarlarına, pembe tablo sunmanın yollarını ararlar!
Kimi yöneticiler; ''Borçlar benden önceki yönetimlerden kaldı, o oyuncuyu ben almadım, teknik direktörün hatası veya ben bırakıyorum'' gibi bahanelerle kamuoyunun önüne çıkıp kulüplerini yarı yolda bırakıp gidiyorlar!

Yeteneğin kralı bizde

Benim her zaman inandığım bir felsefem vardır, ülkemizde yeteneğin kralı var! Eğer bu yeteneklere doğru yaklaşırsanız mutlaka bu cevherler ortaya çıkarlar. Tabii 'Yerli Popescu'lar devreye girip euro ve dolarları ön planda tutmaz ise!
Futbolda doğru yaklaşımdan ne anlıyoruz? Gençlere nasıl yaklaşılacak, onların yeteneklerini koruyup nasıl geliştirilecek, bu konuda 50 yıllık futbol birikimimde hem futbolculuk hem de yöneticilik tecrübelerime dayanarak çeşitli araştırmalar yaptım.
Avrupa bu konu hakkında neler yapıyor ve nasıl bir yol izliyor?
Önümüzdeki hafta bu konu hakkında sizlerle önemli başlıkları paylaşacağımın müjdesini vereceğim.
Lütfen bekleyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor