Sinan Vardar

Sinan Vardar

28 Ocak 2016 | Perşembe

Ayak oyunu!

Futbol hayatımızın bir parçası, olmazsa olmazımız! İngilizcesi football kelimesinin türkçe kelime anlamı; ayak oyunu! Tabii ayak oyunu deyimi bir İngiliz'e bir şey çağrıştırmaz ama Türkiye'de futbol gerçekten ayak oyunudur!
Maalesef son yıllarda futbol sahalarında öyle şeylere tanık olduk ki futbolun asla ve asla futbol olmadığını anladık.
Türkiye'de futbol denince aklımıza ayak oyunları ve masa başı oyunları geliyor.

Güvensizlik ortamı

Bakın iki haftadan bu yana Beşiktaş olumsuz saha ve hava şartları nedeniyle maçlara çıkamıyor. Bugünkü teknolojide hava durumları aylar önce tahmin edilebilirken ve rakipleri gündüz maçları yaparken, siyah-beyazlı takımın neden akşam saatlerinde buz gibi havada oynatılmak istenmesi kafamı karıştırıyor.
İstanbul ve Trabzon'da olumsuz hava koşullarının geleceği bilindiği halde!
Belki de Beşiktaş'ın maçlarının ertelenmesi tamamen futbolu yönetenlerin bilgi ve tecrübe eksikliğinden kaynaklanan hatalar da olabilir. Ancak gerçek olan şu ki; futbolumuzda güvensizlik ortamı hepimizi sarmış durumda. Maalesef bu tiyatroyu her yıl seyrediyoruz.

Herkes şikayet ediyor
Türk futbolundaki güvensizlik ortamı taraftarı tribünden çekerken, sponsorları da birer birer uzaklaştırırken, futbol yöneticilerinin yöneticilerinin kalitesini de düşürdü. Beşiktaş bugün maç oynamamaktan şikayetçi. F.Bahçelisi de Beşiktaş'ın karlı sahalarda sahaya çıkmadığı için kollandığını iddia ediyor. Verilen ve verilmeyen penaltılar, kırmızı kartlar, yanlış çalan düdükler nedeniyle artık futbolumuzun adil bir oyun olmadığını gözler önüne seriyor. Seyrederken midemiz bulanıyor.
Bugün Premier lig, La Liga'yı izlerken de orada da hakemlerin büyük hatalara imza attığını görüyoruz. Ancak hepimiz bu hataların kasıtlı yapılmadığı hissiyle maçları gönül rahatlığıyla izliyoruz. Türkiye'de futbolu artık futbol adamları yönetmeli ve bir an önce futbolseverlerin beklediği adil oyun için şartlar ortaya konulmalı.
Türkiye'de ayak oyunu değil, sadece ve sadece futbol seyretmek istiyoruz.
Futbolu çok seven bir halk bunu hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor