Sinan Vardar

Sinan Vardar

23 Haziran 2016 | Perşembe

Milli Takım?

Sokakta kimi görsem; "Sinan bey, ne olacak Milli Takımımızın durumu?" diye soruyor. Aslında yanıtı çok kolay bir soru! Biz istedikten sonra harika olur!
Bakın nasıl mı? Şunu çok iyi biliyoruz ki; futbola gönül veren bir ülkeyiz.
Birkaç gün öncesine kadar her yerde Milli Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonasında oynadığı kötü futbol ve aldığı başarısız sonuçlar konuşuluyordu.
Çek Cumhuriyeti önünde aldığımız galibiyet bizlere biraz olsun moral verdi.
Öncelikle şunu belirteyim, bu yazıyı yazdığımda 2. tura çıkıp çıkmadığımız belli olmamıştı. Yılardır söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. Futbol artık bir bilim dalı...
Futbolu değerlendirirken duygusallığımızı bir kenara koyup ortaya gerçekçi verileri koymalıyız. Bugün devletimiz futbola birçok yatırımlar yapıyor.
Çok güzel stat ve tesislerimiz arka arkaya açılıyor.

Bilim ve akıl bir arada
Ancak devletin verdiği bu destek futbolumuzun kalkınması için tek başına yeterli olmaz. Bakın Belçika futbolda devrim yaptı. İnanılmaz bir altyapı ve kulüp düzeni kurdular. Biz ise kulüpler bazında sınıfta kaldık. Altyapılarımızda futbolcu çıkmıyor.
Kimse kusura bakmasın; kulüplerimiz berbat yönetiliyor. Artık ayyuka çıktı, kulüpler menajerlerin elinde oyuncak oluyor.
Bakın Alman kulüplerini Belçika'nın bağımsız denetim şirketleri yönetiyor.
Biz de ise denetim yok. Kulüp başkanları ve yöneticileri mali düzenden sorumlu olmalılar.
Bir başka deyişle kulübü borçlandıran başkan ve yöneticiler bu borcu ödemek zorunda kalmalılar.
Futbolda bilimi ve akılı devreye sokmalıyız.
Bunun için önemli şartlardan biri de futbolumuzu artık futbolun içinden gelen isimlerin yönetmesini sağlamalıyız. Kulüpler büyük bir sosyal sorumluluk projesiyle Milli takımımız ile birlikte koordineli çalışmalı.

Her şey bizim elimizde
Ülkemizde futbol denince akan sular duruyor. İyi günde sevinçlerimizi abartırken kötü durumda eleştirinin dozajını kaçırıyoruz.
Bugün Türkiye'de futbolda bir başarı veya bir başarısızlık varsa bunun tek sorumlusu Terim ve öğrencileri değil elbette! Bakın kişiler değil önemli olan, önemli olan başarının yolunu açmak. Futbolda çağı yakalamalıyız.
Futbolu iyi bilen yöneticilerin önderliğinde akıllı bir planlamayla çok sevdiğimiz bu sporda kalıcı başarılar elde edebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor