Şirin Berber

Şirin Berber

18 Ocak 2010 | Pazartesi

Sabır ve istikrar

Ankara, İzmir, Bursa, Adana varken Trabzon'un neyine. O eskiden bir tesadüftü, bu hali normaldir Trabzonspor'un. Bundan daha iyisini kovalamak, hayalciliktir. 26 sene denendi işte, tüm imkanlar kullanıldı, neyi zorluyorsunuz. Fener, G.Saray, Beşiktaş'ı geçeceksin. Yetmedi palazlanan Anadolu beylerini kollayacaksın. O potansiyeli yok Trabzonspor'un. Boşu boşuna kendinize eziyet etmeyin. Tarif doğru mu acaba? Bir hayalin peşinde mi Trabzonspor? Bir daha mümkün değil mi şampiyonluk? Hesap edip, kıyasladığında teslim olursun. Kulüp gelirleri, taraftar potansiyeli, camiası, ağırlığı, etkinliği yıkılamaz İstanbul beyliği dersin. İlk anda karşı çıkan çok olacaktır. Fakat bir temeli, bir tarifi, yol haritası olmalı. Yaşanmış her şeyi içinde barındıracak bir şekil olmalı. 70'li senelerin olmayan şartlarında yapılan bugün milyon dolar gelirlerle neden yapılmasın? 26 senedir niye olmuyor? Ne başkanlar, usta yönetimler geldi geçti, yanına kadar yaklaştılar ama dokunamadılar şampiyonluk kupasına. Her yol denendi.

Bir yol kaldı...
Tam buraya kadar yazdım, Bursa amatör futbolunun Lato lakaplı efsane ismi Recep Berber, "Bir yol kaldı aslında" diye tepki verdi. Hiçbir Trabzonlunun sahip olmadığı şeyi öne sürdü. "Sabır ve istikrar olursa olur" diyor. Tam 5 yıl Şenol Güneş devam edecek. Tam ve tek yetkili olarak yol haritası oluşturacak. Dünyayı dolaşsak daha iyi, kariyerli ve de bilgili bir teknik direktör getiremeyeceğimizi kabul edip ona göre davranacağız. Yönetimler değişse de teknik adam devam edecek. Hiç ama hiç kimse hocanın uygulamalarının önüne geçemeyecek. Trabzon futbolunun her elemanı Şenol hocanın hizmetine girecek. Ağzına sağlık sevgili abim. Çeyrek asırdır yazıyorum, meselenin böyle kısa tarifine ilk kez rastlıyorum. Sabır ve istikrarı öğrenirsek ötekileri beceririz diyerek Şenol hocama başarı diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor