28 Şubat 2010 | Pazar

Orta dolunca!

Denizli nasıl olduysa uyandı, orta sahayı kalabalık tuttu ve Beşiktaş zorlu deplasmanda rahat kazandı. Kral çıplak diyeceksek, gerçek bu. Demek ki neymiş Mustafa hoca, orta sahayı kalabalık tutmak gerekirmiş. Manzara gayet açık ve net. Beşiktaş maçın her dakikasında kontrolü elinde tuttu. Ortadaki Ernst, Fink ve Toraman sağlam durunca arkadakilere pek fazla iş kalmadı. Sağ kanatta görev alan Tello, asist değil gol vuruşu yapacağı bir konumdaydı.. Daha maçın başında konumunun hakkını verdi. Ekrem ve Üzülmez sol kanattan defalarca bindirdiler.. İnanmayacaksınız ama Ekrem ilk kez topu da çok iyi kullandı.. Gol vuruşundaki sakinliği ve tekniği ise şaşırtıcıydı. Evet hoca bu kez doğru olanı yaptı. Tello ve Rüştü dışındaki tüm oyuncuları koşan, mücadele eden isimler arasından seçti. (Aynı şeyi Diyarbakır, Bursa, Manisa ve Gaziantep maçlarında yapmış olsa Beşiktaş şimdi ligi alıp götürmüştü..)

Bıkıp usanmadan yazdım
Her neyse, bir yerden başlaması da iyi diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü önümüzdeki hafta yine orta sahayı boşaltıp 4-2-3-1 ucubesine döneceğinden adım gibi eminim. Kayserispor çift forvet oynadı ve sahanın her yerinde eksik kaldı. İlk golde Fink dört kişinin arasından yürüyerek geçti tüm savunma seyretti. Tolunay Kafkas 21. dakikada Bayram'ı dışarı alıp Mehmet Eren'i geri çekti. Troisi ile hücum gücünü arttırmayı hedefleyen hocanın bu planı fazla bir şeyi değiştirmedi. İkinci yarıya başlarken Beşiktaş'ta Toraman biraz daha geri çekilirken, Ernst ve Fink rakibi daha önde karşıladılar.. Kayseri riske girip çok adamla saldırdı. Erken gol bulabilseler maça ortak olma şansları vardı ama Makukula'nın golü böyle bir maç için geç kalmıştı. "Nihat, Holosko, Tello, Tabata'dan en fazla ikisi sahada olmalı.. Orta sahada kalabalık olursa Beşiktaş'ın yenemeyeceği takım yok." Bu cümlelerle aylardır bıkmadan, usanmadan Beşiktaş'ın kırmızı çizgilerinin altını çizdim.. O çizgiler çiğnenmeyince Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynadı. Dün geceki hikaye bundan ibarettir.
Not: Toraman savunmanın sağında, Necip önde oynarsa bu sistem çok daha iyi çalışır. Benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor