23 Mayıs 2010 | Pazar

Top nerede!

İlk kez uluslararası bir maça tanık olan New Jersey'nin Red Bull Arena'sında bizimkiler, aslarından yoksun Çek Cumhuriyeti karşısında boğa gibi saldırgan, hırslı ve istekliydiler. Ligin yeni bittiğini düşününce futboldan bıkmış olmaları gerekirken onlar özlemiş gibiydi. Hiddink'in sürekli dile getirdiği strateji dünkü maçta çok net olarak hissedildi... Milli Takım oyuncularının görevleri topun durumuna göre değişiyor. Top rakibe geçtiği anda en öndeki Halil'den en gerideki Servet ve Gökhan'a kadar herkes ilk fırsatta meşin yuvarlağı geri almak için pusuda bekliyor. Topu kazandığımız anda yelpaze gibi açılan milliler kademeli olarak ve son derece hızlı bir şekilde rakip yarı sahaya geçiyorlar. Sürekli topun arkasında olmaya çalışan, rakibe geçtiği anda meşin yuvarlağı tehlikeli bir silah olarak görüp bir an önce etkisiz hale getirmeyi hedefleyen bir zihniyet bu.

Gözlerinden öperim
Top nerede, bizimkiler orada özetle. Rakam meraklıları varsa onlar için şu bilgiyi de ekleyelim, millilerin genel dizilişleri 4-1-4-1 şeklinde. Yeni hocayla ilk maç olduğu için tüm futbolcular, Hiddink'in gözüne girmek için en iyisini yapmaya çalıştılar. Arda son derece coşkuluydu. Dünyanın en iyi kalecilerinden Petr Cech'i kapattığı köşeden avladı. Emre Belözoğlu inanılmaz gayretliydi, Nihat da ligde son haftalarda tutturduğu iyi çizgiyi koruduğunu gösterdi. Saydığım isimler bu takımın temel taşları olduğu için onların performansları çok önemli. Yani yeni dönemin ilk sinyalleri son derece iyi diyebiliriz. Bu arada yıllarca emek verdikleri ay-yıldızlı formaya dün veda eden Okan Buruk ve Emre Aşık kardeşlerimin gözlerinden öpüyor ve hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor