12 Eylül 2010 | Pazar

Organize işler

Schuster takımı ikiye bölmüş.. Diziliş 4-1-3-2 ama işin özeti beş savunmacı, beş forvet...
İki blok arasındaki bağlantının sağlamlığı Ernst'in ileri, Guti ve Necip'in geriye doğru yaptıkları hamlelerin sayısıyla doğru orantılı.
Top rakibe geçtiği anda önce Nobre ve Bobo basıyor, ardından topun bulunduğu bölgeye göre Nihat, Guti ve Necip giriyor devreye. Kademeli bir baskı uyguluyorlar. Ankaragücü, bu baskı karşısında savunmasından top çıkarırken çok zorlandı. Ümit Özat, Mehmet Çakır ve Meye'yi ileride bırakıp diğer tüm oyuncularını kendi yarı sahasında görevlendirmiş!
Maçın patronu tam anlamıyla Beşiktaş'tı. Defansın göbeğinde Toraman ve Ferrari kritik hamleleriyle öne çıktılar. Rakibe bir tek pozisyon (3-0'dan sonra) verdiler. Solda İsmail, sağda Ekrem fırsat buldukça ileri çıktılar. Sol kanatta İsmail ve Necip'in uyumu etkileyiciydi.
Necip demişken bu çocuğun maşallahı var. İyi top kullanıyor, enerjisi müthiş, ikili mücadelelerde de kolay kolay yıkılmıyor. Nihat kardeşim biraz hareketli olsa bu Beşiktaş'ın keyfine doyum olmaz ama Nihat'ta o hareketi göremiyoruz maalesef. Buna karşılık Nobre insanüstü bir gayretle mücadele etti.

En keyif veren futbolu oynuyor

Cenk'in degajlarının büyük bölümünü kafa ya da göğüsle alıp topu ön tarafta tuttu. Sonunda golünü de attı. Bravo. Bu arada iki güzel gol atan Bobo yine çok top kaybetti. Bu konuda kendini geliştirmesi şart.
Sonuç olarak Guti ve Necip'in organizasyonlarıyla Kaleye rahat giden, riskli savunma anlayışına rağmen rakibe çok pozisyon vermeyen bir Beşiktaş var artık karşımızda. Üstelik goller de organize ataklarla geldi, hasbelkader değil. Schuster savunmayı çizgi halinde oynatmaktan vazgeçmemekle birlikte Ernst'i üçüncü bir stoper gibi kullanarak kaleyi daha bir sağlama aldı diyebiliriz.
Beşiktaş şu anda ligin en keyifli futbolunu oynuyor. Fenerbahçe derbisini de kazanıp birkaç maçlık bir galibiyet serisi yakalaması halinde Kartal bu ligde kolay kolay durdurulamaz.
Not: Bu maçı, misal saat 17.00 veya 18.00'de oynatmayıp bu saate alarak milyonlarca Beşiktaşlı'nın ve bizlerin 12 Dev Adam'ı izleme keyfimizi elimizden alanları kutluyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor