09 Ekim 2010 | Cumartesi

Bilmediğimiz gibi!

Hücum oynamayı seven ayaklara savunma yaptırmak zorundaydık.. Bu maçtaki zorunlu stratejimiz buydu.. Bilmediğimiz gibi oynamak zorundaydık!.
Hiddink orta sahayı beşledi, Halil'i önde tek bıraktı..
Beklenen ve kağıt üzerinde doğru olan da buydu.. Bir savunma oyuncusu olmasına rağmen bir forvet kadar etkili olan Lahm'ın kulvarına Sabri'yi koydu. Nuri Şahin, Dourtmund'taki, Aurelio da Beşiktaş'taki gibi savunmanın önünde oynadılar.
Hamit, Emre ve Özer ise bir adım önlerinde. Hamit, Bayern'de de zaman zaman oynadığı gibi sol kanatta görev yaptı, Özerise alışık olduğumuzun aksine sağ kanattaydı.. Hiddink ince elemiş, sık dokumuş ve oyunu kilitlemeyi hedeflemişti..
Hollandalı'nın bu düşüncelerinin hiç birine itirazımyok.. Oyun karakterimize uygun olmasa bile böyle oynamak zorundaydık.
Bu durumda tek ve büyük handikapımız bizim çocukların"Önce savunma"felsefesiyle oynamayı bilmemeleriydi. İnanılmaz bocaladılar. Kazandığımız topları yanlış paslarla rakibe armağan ettik.
Ortada Almanlar'ı bozarken, kendimizi de bozuyorduk. İleriye organizeşekilde hiç çıkamadık. İlk 45'te Halil'in alıp götüremeye çalıştığı bir pozisyon dışında Alman kalesini ancak uzaktan seyrettik.
Aurelio sakatlanıp çıktı Tuncay girdi ve artık mecburen biraz daha öne çıkarızdiye düşünmeye başladık.
Olmadı. Bu arada savunmamız Alman atakları karşısında pozisyon hatalarıyaparken bir yan toptan golü de yedik. Hem de göz göre göre!

Onlar Mesut, biz buruk!
İkinci yarıda oyunu riske etmemiz gerekiyordu.
Daha cesur oynamalıydık. Öyle de oldu.
Hiddink, Semih ve Sercan'ı son kozlarımız olarak sahaya sürdü. Golü attık, atacağız havasındayız ama bir türlü atamıyoruz.. Olmayınca olmuyor deriz ya, işte öyle bir şey. Sonra ne mi oldu?
Binlerce gurbetçinin en korktuğu şey oldu, Mesut gol attı ve maçı kotardı. Halil'in altı pastan kaçırdığı pozisyon maçın kader anıydı bana göre. O gol olsa belki şimdi çok daha güzel şeyler yazabilirdik. Bizim için harika bir gece değildi özetle. Onlar Mesut biz, buruk!!! Not: Her ne kadar iki takım taraftarları karma otursalar da stadın yüzde 75'inin hakim rengi Kırmızı-Beyazdı.. Almanlar kale arkasını parsellediler o kadar. Hani, o kadar Alman Antalya'da da var diyesi geliyor insanın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor