05 Kasım 2010 | Cuma

Harika 45'lik

Her açıdan müthiş bir maçtı. Penaltı, kırmızı kartlar, direkten dönenler, kale içinden çıkarılanlar... Heyecan, gerilim, keyif, hepsi Dragon Stadı'ndaydı. İlk 45'te rakibine fazla pozisyon vermeyen, buna karşılık rakip kalede de pek görünmeyen bir Beşiktaş izledik. O Beşiktaş, orta sahada rakibini bozamıyor, Tabata'nın top kayıpları sayesinde ön bölgede tutunamıyor ve tartışmalı bir penaltı kararıyla soyunma odasına boynu bükük gidiyordu. Manzarayı gören Schuster, ikinci yarıya Tabata yerine Holosko ile başladı. Bu doğru bir hamleydi. Holosko ve Hilbert'in sağ kanadı koridora çevirmesi Beşiktaş'ı maça ortak ederken Porto'nun elini ayağına dolaştırdı. 57. dakikada gördüğü sarı kartın ardından İtalyan hakeme el kol hareketleri yapan Rodrigues kızarınca Beşiktaş maçı kontrolüne aldı. "Geldim, geliyorum" diyen gol, haftalardır uyuyan Nihat'ın eski günlerini hatırlatan muhteşem vuruşuyla geldi. Kahveci, 30 metreden çaktı, Helton sadece baktı.

Maçın adamı Ersan'dı
Beş dakika sonra İbrahim Toraman, aynı hatayı ikinci kez tekrarlayıp, gereksiz yere çift dalıp kızarmasa Kartal maçı alıp götürürdü. Toraman'ın atılmasıyla sahadaki sayılar eşitlense de daha çok pozisyon bulan taraf yine Beşiktaş'tı ve İki top direkten döndü. Holosko altıpasta dokunamadı vesaire... Bu arada Porto'nun bir topunu da genç Ersan, kalesinden çıkardı. Maç iki tarafa da gitti-geldi özetle. İlk maçta eksik kalınca Hulk'u önde tek bırakıp, kontratak düzenine dönen Boas'ın bu kez Hulk'u oyundan alması biraz Benfica'yı düşünmesinden biraz da Beşiktaş'ın bu oyuncuya boş alan bırakmamasındandı. Uzun sözün kısası ilk yarıda tutuk olan Beşiktaş, ikinci 45'teki futboluyla hem puanı kaptı hem de gelecek adına umut verdi. Gecenin en başarılı ismi ise bana göre genç Ersan'dı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor