01 Kasım 2010 | Pazartesi

Savaş gibi!

Haftalardır karizması çizilen Beşiktaş, Kupa'daki Mersin galibiyetinin ardından lige de dönüş yaptı.
Sivas karşısında savunmayı nispeten daha geride kuran Kartal, rakibin etkili silahı Mehmet Yıldız'a da tedbir almıştı. Öncelikle Toraman, yetişemediği zaman ise Ersan bastı Yıldız'a.
Rakibine yaklaştığı anda çaktırmadan formasına yapışan ve kendisini iyi takip eden bir hakemin her hareketine faul çalması gereken Mehmet Yıldız zaman zaman, "yıllardır yutturduğu" kavga-dövüş futbolunun sınırlarını da zorlayıp Ersan'ı dirsekledi, o da yetmedi bileğine bastı v.s... Tolga Özkalfa da izlemekle yetindi bu arkadaşı.
Sivas'ın planı ortada Keita ve Kadir'le Beşiktaş'ın dengesini bozmak ve Mehmet Yıldız'ın götüreceği toplarla pozisyon bulmaktı.
Tüm bu hesapları Guti'nin müthiş pası daha ilk dakikalarda bozdu. Orta sahada buluştuğu topu, neredeyse tüm Sivas takımının arasından, en soldaki Üzülmez'in önüne öyle bir gönderdi ki şapka çıkarmamak elde değil. Üzülmez de bu güzel pasın hakkını verip muz orta yaptı. Bobo için golü yapmak çok kolaydı. Sivas artık kapanamazdı ve gol için gitmek zorundaydı. Bu durum Beşiktaş için büyük bir avantajdı ve genç Necip'in yattığı yerden (!) yaptığı vuruş maçı kotardı.

Yıldızlar; Ernst, Guti, Ersan
Rıza hoca baktı olacak gibi değil, Saurez ve Diallo'yu sahaya sürdü. Bu değişiklikler Sivas'ın direncini arttırdı. Necip'in hatalı pasıyla (Bu kadar sorumluluk alan bir genç hata da yapacaktır canı sağ olsun) golü de bulunca umutlandılar. Kalan dakikalarda deyim yerindeyse, "vur, kır, parçala bu maçı kazan" mantığıyla tekme tokat saldırdılar.
Beşiktaş da benzer şekilde karşılık verince tekmeler havada uçuştu. Sahada hakem olmadığını tüm futbolcular fark etmişti!..
Herkes kendi infazını kendi yaptı, hakem de seyretti. Kusura bakma Tolga kardeş, konumuz hakemlikse sen kalfa değil çırak bile değilsin! Her neyse hakemi hatalarıyla baş başa bırakıp maça dönelim.. Bobo haftalardır olduğu gibi yine gayretliydi. Ernst, Guti ve Ersan ise gecenin diğer yıldızlarıydı.
Bu arada hemen belirteyim 2-0'ın rahatlığına rağmen skoru arttıramaması iyiye işaret değil. Oyunu tutma konusundaki sıkıntılar hala sürüyor. Dikkat!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor