31 Ağustos 2011 | Çarşamba

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız

Neden herkes Fenerbahçe'yle uğraşıyor? Kalemşorlar başta bazılarının her fırsatta sorduğu soru bu?
Yanlış sorularla kamuoyunun kafasını karıştırmaya ve doğru cevapların ortaya çıkmasını önlemeye çalışıyorlar.
Ama nafile. Çünkü Turgay Demir, Erman Toroğlu, Mehmet Baransu gibi doğru zamanda, doğru soruları soran insanlar da var.
Şimdi gelin isterseniz birilerinin örtmeye çalıştıklarını açıkça çıkaralım, görmezden geldiklerini gözlerine sokalım ki, güneşin balçıkla sıvanamayacağını anlasınlar.
Misal, "Neden hep Fenerbahçe'yle uğraşıyorlar?" diyenlere doğru soruyu yöneltelim; neden bu operasyonda ismi geçen 20 kişi Fenerbahçe menşeyli? "Bu operasyon Aziz Yıldırım'ı çökertmek için yapıldı!" iddiasına karşılık şunu sormak her namuslu insanın boyun borcudur; o zaman birileri hangi saatte, kiminle konuşacağını, nasıl konuşacağını da mı söylemişti?
Dahası tüm bunları da zorla mı yaptırdılar?
Bir başka iddia, UEFA'nın Fenerbahçe'ye kafayı taktığı şeklinde? Yürüyüşleri engellenmiş falan...

Soyunma odası bastılar!

Yine her vicdan sahibi insan şunu sormalı; Avrupa'yı, kuru gürültüyle her şeyi hallettiğiniz Türkiye mi zannettiniz? Üç kişi köprüye yürüyünce federasyon çark etti diye UEFA da mı çark edecekti, hesabınız bu muydu?..
Keşke yürüyüp protestonuzu yapabilseydiniz, keşke engellenmeseydi de, görseydiniz neler olacağını. Bakmayın kızıyorum ama aslında kabahat bu sokaklara dökülen üç-beş yüz kişide değil. Yıllardır böyle alıştılar. Sistem onları böyle yönlendirdi. Soyunma odası bastılar, kimse ceza veremedi... Hakem beğenmediler karşı çıkılmadı...
Beşiktaş derbisi öncesi tarih yazarak (!) 'bu hakemi istemiyoruz' diye deklarasyon yayınladılar, o hakemin 3 fahiş hatasıyla maç kazandılar ama bir özür bile dilemediler. Yıllardır, biz her şeyi yaparız, kimse bize dokunamaz havasındaydılar. Şimdi dokunuldu.
Hiç beklemiyorlardı. Şoke oldular.
Bu nedenle panikle ne dediklerini, neyi savunduklarını dahi bilemez haldeler.

Etkisiz eleman oldular
Yıllardır kendilerini kandıran, her şeyin üstünü örten medyadaki bazı kalemşorlara ve bazı köşe başındaki uzaktan kumandalı "Yıldırımseverlere" bel bağlamışlardı ama onların da foyaları meydana çıktı. Konuşacak yüzleri kalmadı.
İki kelam edemiyorlar. Ortadan konuşup işi idare etme yolundalar. Zaten dünya yanıyor deseler kimse umursamaz, tarafsızlığın, bağımsızlığını gücünü kaybettiler. Aziz Yıldırım'a bağımlı oldukları ortaya çıktı. Şapkaları düştü.
Artık etkisiz eleman durumundalar. O nedenle bizim gür sesimizle gerçekleri söylememiz çok batıyor bu arkadaşlara.
Kusura bakmayacaklar, bana değil Fenerbahçe'nin adını bu çirkin olaylara karıştıranlara bozulacaklar. Dediğim gibi güneş balçıkla sıvanmaz, gerçekleri değil duymak istediklerini yazan, konuşan bazı yağdanlıklara inanıp kendilerini kandırmasınlar.
Yoksa yine hüsranı yaşarlar.
Uyarması benden.
Hepimizin çifte bayramı mübarek ve kutlu olsun.

Bu lig mahkemede biter!
FUTBOL hukuku konusunda kariyeri ve bilgisi tartışılmaz Kısmet Erkiner uyarıyor; beyler siz ligi erteledikten sonra statü değiştiremezsiniz?
Bizim federasyon takmıyor, dinlemiyor, umursamıyor?
Haziranda statü değişmemiş, 8 Ağustos'ta lig resmen başlamış, sonra ertelenmiş. Yapılanın erteleme olduğu federasyon başkanın sözlerinden net olarak belli. Yani orada şüphe yok. Bu şartlarda başlamış bir ligi erteleyip statü değiştirmek gibi bir hukuk ucubesi daha yarattılar.
Bu lig mahkemede biter ve Türkiye bir sezon daha kaybeder.
Play-off sistemi yasal değildir. Sezon sonu mahkemeye giden davayı kazanır. Uyarması bizden.

30 yılın kiri çıkar mı?
Adnan Sezgin ile eski PFDK üyesi Recep Özcan'ın utanç verici muhabbetlerini okudunuz mu?
Diyorum ya, 30 yıldır kirliydi bu futbol ve bir yerden başlamak şarttı.
Bu sezon başlandı bir yerlerden, birileri yakalandı. O nedenle asla peşlerini bırakmayalım.
Geriye dönük de ne bulabiliyorsak kamuoyuyla paylaşalım ki, bir daha hiç kimse futbola hile karıştırmayı aklından bile geçirmesin.

Amazon Ligi'nin suyu mu çıktı!?
FEDERASYON beni şaşır ttı. Örnek olarak Belçika, San Marino liglerini almışlar. Ayıp etmişler. Uganda, Papua Yeni Gine, La Liga Amazon gibi liglerin suyumu çıktı ki San Marino Ligi'ne kadar düştüler. Külliyen yanlış!

Kartal görünümlü Kanarya!
AZİZ Yıldırım kime yakınsa bizim Beşiktaşlı ünlü arkadaş orada çalışmış, ekranlarda boy göstermiş.
Bu manzarayı görünce aklıma 2003-04 yılında kaçan şampiyonluk geliyor. O konulara tekrar girmek farz oldu. Hele bir şu şike iddianamesi ortaya çıksın, ondan sonra o Beşiktaş maskesi takıp Fenerbahçe'ye çalışanların peşine düşmek bizim görevimiz.

Futbolcular Derneği nerede?
İSPANYA'yı gördünüz, 300 ikinci lig futbolcusu maaşlarını alamıyor diye dünya yıldızları grev yaptı.
Çünkü orada futbolcular örgütlü. Peki bizde? Profesyonel Futbolcular Derneği diye ismi olan ama Stadyum dergisi çıkarmak ve orada üç-beş eşe dosta yazı yazdırmak dışında bir tek icraatları yok.
Gıkları çıkmıyor. Koltuklarına dokunmayın yeter. Heeeey, Profesyonel Futbolcular Derneği, orda mısınız? Sesimi duyan var mı?
Korkmayın şike hakkında açıklama istemiyorum, sadece bayramınızı kutlayacağım!.

Lugano bir çirkefti ama
EVET, zafere giden her yolu mübah gören bir çirkefti.
Evet, 90 dakika içine her türlü çirkinliği, tekmeyi, dirseği sığdırabilen bir canavardı!
Evet, öyleydi, şöyleydi, böyleydi...
Ammaaaaaa... Formasını sonuna kadar ıslatan, asla pes etmeyen yürekli bir savaşçıydı aynı zamanda.
Giydiği formanın hakkını verenler gibi coşkuyla uğurlanması bundan.
Onu hiç sevmedim ama asi ve savaşçı kimliğini hep takdir ettim.
Yolu açık olsun...

Çete reisi kim?
BİZ her Portekizli gelince Q7 çetesi genişledi diyoruz da gerçek öyle mi?
Gelenler hep Mendes eşrafından! Beşiktaş'ta birilerinin nüfuzu genişliyor o kesin de, etkinliği artan Q7 değil Mendes gibi geliyor bana. Alves işi de aynı kanaldan. Bu transfer mutlu etmedi beni, canımı sıktı haberiniz olsun.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor