09 Mart 2012 | Cuma

Tarihi hata

Bazı dersler pahalıdır, Carvalhal de dün pahalı bir ders aldı. Mantığı Quaresma'sız başlamayı emrediyordu kuşkusuz.
Çünkü bu maçta koşan bir orta saha, diri ve uyumlu bir savunma şarttı.
Quaresma'yı kesemediği için Veli'yi savunmanın soluna çekti ve hayatının hatasını yaptı. Atletico Madrid o kanadı koridora çevirdi. İlk 45'te yaklaşık 10 bindirme yapıp üç gol buldular. Veli ya rakibini arkasında unuttu, ya kolay çalım yedi ya da başka bir hata yaptı. Benim yerim burası değil diye bas bas bağırıyordu, Q7'ye kıyamayan Carlos, Veli'nin mücadeleci gücünden de taviz vermeyince ortaya böyle kötü bir görüntü çıktı.
İkinci yarıya hatasını telafi ederek başladı Carvalhal, gurbetçilerin yuhaladığı Quaresma'yı çıkarıp Veli'yi öne yani gerçek yerine koydu. Futbolun gerçeklerine kılıç çekince böyle üç gol yiyorsunuz, o gerçeklere uygun hareket edince ise rakibe pozisyon vermediğiniz gibi siz gol atabiliyorsunuz.

ORTA SAHANIN ÖNEMİ
Bir Veli kumarı Atletico'nun gücüne güç kattı. İlk golden sonra gerekliği değişiklikler yapılsa inanın bana maç kaybedilmezdi.
Beşiktaş orta sahada dengeyi kurduktan sonra oyunun başındaki berbat görüntü düzeldi.
Günümüz futbolu böyle.
Orta alanda varsanız maçta varsınız, orta alanda yoksanız maçta yoksunuz. Beşiktaş ilk yarıda "ortada" yoktu, ikinci yarıda oynaması gerektiği gibi oynadı.
Simao'nun atıp da sevinmediği gol ise yok denecek kadar az olan umutlarımızı İnönü'ye taşıdı.
Bakalım bu noktadan sonra Beşiktaş zoru başarabilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor