20 Ağustos 2012 | Pazartesi

Bir şans, bir yanılgı!

Ona bir sans vereceksen kendine de bir yanılma hakkı vermeyi unutma, der Gabriel Garcia Marquez. Hasan Türk'ü sahaya süren Samet Aybaba Bağcılar Futbol Okulu'ndan yetişme Bulgar göçmeni bu genç adama bir şans verirken aslında kendine de bir yanılma hakkı veriyordu. Yanılmadı.
Hasan 21 günlük kamp ve beş hazırlık maçı sonrası dikkatimizi çeken gençlerden biriydi.
İnatçı karakteriyle mücadeleyi asla bırakmıyor, tatlı sert futboluyla orta sahada önüne geleni ısırıyordu. Dün de bu görüntüsünü sahaya yansıtmayı başardı. Bir genç adam kazanılıyor demek sanırım yanlış olmaz. Hemen bu noktada Olcay Şahan'ın ise önceki görüntüsünden uzak kaldığını söylemeliyim.
Carvalhall'in takımı Büyükşehir Belediye geçen yıldan pek farklı değil. Sert oynuyorlar, iyi kapanıyorlar ve hızlı çıkıyorlar. Visca, Webo, Holmen gibi de sıra dışı oyuncuları var.
Beşiktaş böyle bir rakibe ilk 20 dakikada top göstermedi ve ilk 45'te oyunu kontrolü altında tuttu. Uğur Boral'ın rakibini kaçırmasıyla başlayan pozisyonun gelişimi Visca'yı Cenk'le karşı karşıya bıraktı. Zaten ilk yarıda rakibin tek pozisyonu buydu. Beşiktaş ise bu yarıda rüzgar ve rakibiyle mücadele ederken iki pozisyon bulabildi. Birinde kale boş iken Almeida topu ezdi, diğerinde Pektemek altı pastan ıskaladı.

Rüzgar Beşiktaş'ı şaşırttı
Mustafa demişken bu çocuk bir türlü kendini bulamadı. Son derece yetenekli olan Mustafa bir an önce kendine gelmeli. Yoksa forma aslanın ağzında haberi ola.
Bir de Almeida var. Vazgeçtik top sürmesinden, adam eksiltmesinden ilk yarıda, en önemliği özelliği olan hava toplarında da etkisiz kaldı.
İşin en garip tarafı ilk yarı rüzgara karşı ayağa oynayan oyunu kontrol eden Beşiktaş ikinci yarı rüzgarı arkasına alınca şaşırdı. Top yapmaktan zorlandılar, daha çok pozisyon verip bir de gol yediler. Bunun sebebi en başta Hasan'ın yorulması. Hasan yorulunca ortada ısıran kalmadı ve rakip bu bölgeyi rahat geçti. Bu dönemde Hilbert biraz daha öne çıktı, Toraman sağa kaydı ve savunmada denge bozuldu.
Golü yedikten sonra Hasan-Oğuzhan değişikliğini yapan Samet hoca takımı öne itmeye çalıştı. Orta alanda hazırlık pası yapmayı es geçen Kartal bu kez uzun toplarla kanatları kullanmaya çalıştı. Pektemek-Mehmet değişikliği de rakip kaleye daha kolay gitmeyi sağlayan bir başka etkendi. Gol geldi gelecek derken Toraman'ın takipçiliği ile kazanılan serbest vuruşta Almeida sonunda üç direk arasını buldu.
Oynanan oyuna, yakalanan pozisyonlara bakınca bana göre maçın hakkı beraberlikti, hak yerini buldu vesselam.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor