07 Şubat 2013 | Perşembe

Milli gerçekler

Takım halinde oynamak; bizim yapamadığımız bu. Çekler'in yaptığı da bu. Günümüz futbolu hareket istiyor, kaleci dışındaki hiçbir oyuncu, hiçbir pozisyonda yerinde durmamalı. Koş, durma yoksa düşersin; parola budur.
Abdullah Avcı tecrübeli isimlerle çıkıyor manzara yine aynı, daha genç isimleri bir araya topluyor yine değişen bir şey yok...
Genç, tecrübeli karması yapıyor yine sıfıra sıfır, elde var sıfır. Çek takımına bakın, en mülayimi bizim Sivok, diğer hepsi pitbull gibi saldırıyor. İşin ilginç tarafı çok basit oynuyorlar. Pozisyonun uygunsa şut at, değilse daha uygun olan bir arkadaşına pas ver, hikaye bundan ibaret.
Top rakibe geçtiğinde önde, arkada, solda, sağda bas, top sana geçince boş koşular yaparak arkadaşının pas alternatiflerini arttır.
Hiçbir şey yapamıyorsan boş bir koşuyla rakibi şaşırtabilirsin.

Kıpırdadık ama geç oldu
Her futbolcu, oyunun her anında bir şeyler yapmalı; günümüz futbolunun olmazsa olmazı budur. Çekler yaptı, biz seyrettik!
Nuri, Arda, Mevlüt, Sercan kağıt üzerinde çok uyumlu olması gereken oyuncular. Hepsi teknik, hepsi belli bir çabukluğa ve oyun zekasına sahip ama bakıyorsunuz her biri ayrı telden çalıyor.
Savunma ona keza, ortadaki Selçuk ve Mehmet Topal da şaşkına dönüyor böylece.
Dün Manisa'da her biri aynı şeyi düşünen oyunculardan kuru Çek takımı bizi yendi, sahadan sildi. Biz bireyseldik, onlar takımsal.
İkinci yarı biraz kıpırdadık ve tüm yapabildiğimiz bu kadardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor