06 Haziran 2013 | Perşembe

4 büyükler

Bu ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşları dört büyüklerin taraftarlarıdır. Başını da Çarşı çekiyor.

Çarşı, Genç Fenerbahçeliler ve UltrAslan ya da herhangi bir Trabzonspor tribün grubunun en önemli özelliği politize olmayışlarıdır. Güçleri de oradan geliyor, tarafsızlıktan. Tribün barışına doğru gidiyoruz da farkında değiliz.

Neden böyle düşünüyorsun derseniz şundan; ben 50 yıldır ilk kez Çarşı'da Galatasaray ve Fenerbahçe formasıyla gezenleri görüyorum. Yeni bir kulüp kuruldu bana göre; BeşikSarayBahçeSpor.

Bu yeni kulüp fair-play liginde şampiyonluğun tek adayıdır.

Bir çok kişi bunun tersini düşünüyor ve lig başlayınca manzaranın değişeceğini ileri sürüyorlar. Maziye bakacak olursak onlara hak vermemek ve aynı endişeyi taşımamak mümkün değil. Ancak bu ilelebet böyle sürecek diye düşünmemiz için de bir sebep yok.

Ben şu ya da bu sebeple kol kola giren futbolseverlerin birbirlerini daha yakından tanıma şansı bulduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaraylılar'ın "Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin" diye haykırışını ve Çarşı'nın, "Fenerbahçeli, Galatasaraylı ve Trabzonlu kardeşlerimizle birlikteyiz" söylemini çok önemsiyorum.

Belki yanılabilirim ve her şey yine eskisi gibi olur. Bilemem. Öyle olacak olsa bile yine de tribün barışı adına umutlanmak
çok güzel.

RONALDiNHO!
Brezilya toprağının sihirli kramponu Ranoldinho'nun adı sıkça Beşiktaş'la anılmaya başlandı. Kartal'ın bu transferi bitirmesi halinde tüm dünyada büyük yankı uyandıracağı kesin. Ronaldinho çok özel bir futbolcu ve Beşiktaş'a gelmesi çok önemli bir hamle olur.
Ben ne vereceği belli olmayan 9-10 yabancı yerine kariyeri ve kalibresi belli bu tür yıldızların alınmasının çok daha önemli olduğu düşüncesindeyim.
Hagi ve Drogba'nın Türk futboluna ve Galatasaray'a katkıları ortada. Eğer gelirse Ronaldinho da aynı
katkıyı ve etkiyi yapacaktır.

Yeni İnönü'ye doğru
Yiğidin hakkı yiğide... Yıldırım Demirören yıllarca camiayı oyalarken Fikret Orman stada kazmayı vurdu. Bu noktaya gelene dek tüm camianın ona destek verdiğini de öğrenmiş bulunuyoruz. Serdal Adalı aynı zamanda hemşehrisi olan eski kültür bakanı Ertuğrul Günay konusunda her fırsatta devreye girdiğini kendi açıkladı. Beşiktaş'a yakışan budur; ortak değer İnönü'ye birlikte sahip çıkmak.
O nedenle İnönü Stadı'nın kongre savaşının dışında, Ormanı'yla Adalı'sıyla bu camianın tüm güçlerinin ortak gayreti sonucu bu noktaya geldiğini kimse unutmamalıdır.Yakışanı da budur.

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR ETMEK SUÇ MU?
İnönü'ye kazma vurma konusunda insanları tereddütte bırakan bazı açıklamalar varken Başbakan Erdoğan'ın "İnönü'de hiçbir sorun yok, stadı yapacağız" şeklindeki açıklaması çok önemlidir ve yüreklere su serpmiştir. Fikret Orman yakışanı yaparak sayın Başbakan'a teşekkür etti ve bu ayıp değildir, günah değildir, yağcılık hiç değildir.
Onlarca yıl bu ülkede spor tesislerine bir çivi çakılmadığını bizzat yaşayan biri olarak, neredeyse ülkenin tüm statlarını yenileme konusunda büyük gayret sarf eden Başbakanımıza ben Beşiktaşlı bir futbolsever olarak yürekten teşekkür ediyorum.Bu yağcılıksa evet ben yağcıyım!

Adalı'nın listesi daha güçlü!
Fikret Orman'da benim sevgili dostumdur, Serdal Adalı da. Dolayısıyla hangisi kazanırsa kazansın onun adına sevinirim. Hemen belirteyim bu durum tarafsız biri olarak düşüncelerimi söylememe engel değildir.
Orman'ın kısa zamanda yaptıkları ortada, Adalı'nın futbol şubesindeki hizmetleri aynı şekilde ortada. Benim gözümde ikisi de çok değerli.
Bu bakışla listeleri değerlendirdiğimde ise bana göre göre Adalı daha iyi bir liste yapmış durumda. Dolayısıyla çok çekişmeli bir kongre olacağı tartışılmaz. Beşiktaş için hayırlısı neyse o olsun.

FEDERASYON UYUYOR!
U20 Dünya Kupası Türkiye'de yapılıyor ama medyada pul kadar yer bulabiliyor. Bunun nedeni TFF'nin kongre derdiyle derin bir uykuya dalmış olması. Dünyanın dört bir yanında böyle durumlarda federasyonlar, medya ile doğru ilişkiler kurar. Özellikle spor gazetelerinin sayfa sayılarının artması ve özel Dünya Kupası ekleri vermeleri için çaba harcanır.
Bizim TFF'nin böyle bir derdi yok.
Transfer sezonu olması nedeniyle zorunlu olarak dört büyüklerin haberleriyle dolu olan sayfalarda U20 haberlerinin kaybolup gitmesine göz yumuluyor.
Her gazete bir U20 ilavesi verse ve futbol sponsorları bu ilaveleri reklamlarla desteklese olay bitecek ama nerdeee!?

12 NUMARA!
Genelde sosyal medyada taraftarlar arasında gerginliğe neden olan eylemleriyle tanıdığımız 12numara.org bana göre kedi olalı bir fare tuttu ve ilk kez fair-play'den yana tavır koydu.
12numara.org'un, "Süper Kupa finalinde Galatasaraylı kardeşlerimizle karışık oturalım" önerisini tüm kalbimle destekliyorum. Futbolumuz için gerekli olan böyle girişimlerdir.
Yıllar önce bir çok maçta taraftarlar karışık otururlardı.
Şimdi neden olmasın?









Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor