18 Şubat 2014 | Salı

İşin sırrı ortada!

Ne olduysa derbi sonrası olmuş ve Beşiktaş 4'te 4 yapmışken havasını, suyunu, enerjisini kaybedip hayal kırıklığı yaratmıştı.
Bilic'in o maçtan yeterli dersi aldığını biliyorum, o nedenle TT Arena'da hafta sonu daha çetin bir maç bekliyor bizi.
Galatasaray panikte, yarıştan kopma korkusu yaşıyor.
O nedenle hakemleri baskı altına alma adına, resmi internet sitelerinden "Beşiktaş'ı savunur gibi" yaptılar. Bilic bu paniği iyi değerlendirmeli.
Derbide ilk yarıda saldırıp, erken gol bulmayı hedefleyen bir Galatasaray olacaktır karşısında.
Bu şartlarda VAtiba ile orta sahada bozan bir Beşiktaş, Olcay, Oğuzhan ve Gökhan Töre ile öndeki Almedia'yı etkili şekilde kullanabilir. İşin sırrı Veli-
Atiba ikilisinde. Korkum Bilic'in bu gerçeği silah çekip Atiba'yı savunmanın sağında kullanması. Bunu yaparsa büyük hata olur.

Deneme değil!
Son iki sezonda Beşiktaş kazanabileceği derbileri teknik adamların bu tür hatalarıyla kaybetti. Derbiler denemelerin yapılacağı maçlar değildir.
Strateji, taktik, enerji, inanç ve son düdük çalınana kadar hiç eksiklemeyen bir motivasyondur zafere giden yolun kilometre taşları.
Bilic bundan önceki iki derbiyi yanlış stratejiyle oynadı.
G.Saray karşısında ilk yarıyı önde geçmesine rağmen 2. yarıda oyundan düşen orta alanı göremedi. Aynı şekilde F.Bahçe derbisinde de galibiyet, benzer bir hatayla kaçtı.
Derbi de öne geçtiğiniz anda başka bir maçın başladığını fark edip oyuna müdahale etmeniz gerekir. Aksi halde eski maçta önde olsanız da yeni maçta geri düşersiniz. İşin sırrı orta sahada.
Ne olursa orada olup bitecek.
Bu nedenle Veli-Atiba ikilisi Beşiktaş'ın olmazsa olmazlarıdır ve bu ikili üzerinden yapılacak her deneme büyük problem demektir. Benden söylemesi. Tabi bu arada Beşiktaş'ın hırsı, kazanma inadı kendisine gönül verenleri umutlandırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor