07 Aralık 2009 | Pazartesi

Göçek böyle istedi

Maç öncesi her şey sanki Galatasaray'ın lider olması adına kurgulanmıştı. Beşiktaş (2), Fenerbahçe (3), Bursaspor (3) puan kaybetmiş, Kayserispor zirvenin yeni sahibi olmuştu. Kayseri'den koltuğu almak için sadece 3 puan yetiyordu. Üstelik rakip banko 7 oyuncusundan da mahrumdu. Bir takımı ve onu oluşturan oyuncuları bundan başka ne motive edebilirdi ki. Ama Hollandalı yine herkesi ters köşeye yatırdı. Sabri cezalıydı Uğur tercihi doğruydu. Bizi şaşırtan Keita'nın kulübeye çekilmesiydi. Oysa iki gün önceki Panathinaikos maçı da buna benzer bir maçtı . Yunan ekibi maçı kilitlemişti. G.Saray'ın düştüğü dakikalarda Mustafa ile gol geldi ama o kadar, Yunan ekibi zorluyordu. Keita girince rakibin düzeni bozuldu sol kanadı çöktü ve uyuyan Galatasaray uyandı. Bu artılara rağmen Rijkaard, Büyükşehir Belediye maçı ilk 11'inde yine Keita'ya forma vermedi kulübeye çekti.

Oğuz Sarvan utanmıştır
Bunun iki nedeni olabilir ya taktik gereği (!) ya da Keita ile bir sorunu var cezalandırıyor olabilir. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor. G.Saray bugün bu ortamda Keita gibi agresif, futbolu seven rakibi zora sokan bir oyuncuyu kulübede oturtma lüksüne sahip değil. Ayrıca Elano sorunu da sanki Lincoln gibi kronikleşmeye başladı. Buna bir çözüm bulunmalı. Hem de hemen adamı iyice kaybetmeden. Rijkaard önce futbolcularına talimat vermeli herkes topu önce Elano'ya aktaracak diye. Adam sahada kendini yırtıyor top isterken kimse onu görmüyor, top atmıyor ya da atmak istemiyor. Brezilya Milli Takımı'nda döktüren bu adam, bu şartlarda G.Saray'da nasıl başarılı olsun kendini göstersin. İkinci yarıda Kewell'ın golü Cimbom'u uyandırdı. Gol sonrasında Galatasaray daha ciddi pozisyonlar üretmeye başladı. Önce Arda'nın bir topu direkte patladı ardından Nonda ve Elano inanılmaz goller kaçırdı. Bir hakemin iki ayrı yarıda nasıl farklı yönetim gösterdiğine dün gece tanık oldum. Hüseyin Göçek son 20 dakikada öyle kararlar verdi ki herhalde maçı izlediyse MHK Başkanı Oğuz Sarvan onu bu maça atadığı için utanmıştır. Yanlış kararla Kewell'ı delirten, Mustafa Sarp'a forma yırttıran Göçek'e bu çelişki hiç ama hiç yakışmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor