27 Aralık 2009 | Pazar

Radikal hamleler

Lig arası G.Saray için kesinlikle dönüm noktası olmalı. Rijkaard ve ekibi öyle bir transfer politikası uygulamalı ki artısıyla eksisiyle mevcut G.Saray'ı ikinci yarı uçurabilmeli. Bu durum transferde 12'den vurmayı gerektirir. 12'den vurmak için de illa ki büyük paralar ödemek gerekmez. Öyle isimler bulunur ki Makukula (Kayseri), Simpson (Manisa), Moritz (Kasımpaşa), Sezar (Gazintep) gibi... yarım sezonda bile bomba gibi patlar. Yeter ki araştırma ekibi adam gibi çalışsın. Rijkaard ve Neeskens ikilisinin bu konuda yanlış yapacağını menajerlerin oyuncağı olacağını sanmıyorum. Bu takımın kalitesinden kimsenin kuşkusu yok. Bireysel yıldızlarının olduğu bir gerçek. Ama bu takımın bu güç ve bu ruhla şampiyon olamayacağı da ayrı bir gerçek. Sorunlar ortada... Takımda müzmin sakatlar var, sonradan sakat olanlar da var. Bunlar yetmiyormuş gibi kendisinin yetenekli olduğunu zannedenler de var.

Başarı takviyeye bağlı
Takımın durumu da ortada G.Saray bu ligde zar zor ikinci olabiliyorsa bu 'başarısızlıktır' bence. Bugün G.Saray 10 puan farkla lider olmalıydı. Ama öyle şeyler oldu ki G.Saray'ın zirveden 10 puan geride olmadığına da şükretmek lazım o da bir gerçek. G.Saray'da istikrar yok ve ne zaman ne yapacağı belli değil. Lig arası bulunmaz nimet; hem sakatlar hem de eksikleri tamamlama açısından. Ayrıca bir stoper, orta sahaya bir beyin ve klas bir golcü alınmalı. 'Biz eldeki mevcutlarla idare ederiz' zihniyeti sürerse mehteran takımı gibi iki geri bir ileri giderek ligi ilk 5 takım arasında bitirebilir. Gerekli takviyeler yapılırsa sadece ligde değil Avrupa'da da başarı gelir ve Türk insanını yeniden sokaklara döker. Geç kalınmış değil, G.Saray'da hâlâ böyle bir potansiyel var. Yeter ki kimse kulağının üzerine yatmasın. Takımdan gitmesi gerekenler gitsin, gelmesi gerekenler de gelsin. Yönetici yöneticiliğini, teknik adamda teknik adamlığını yapsın G.Saraylı da tribünden başarıyı alkışlamak için elleri açık beklesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor