02 Ocak 2010 | Cumartesi

Disiplin ve çaba

Rijkaard için disiplinsiz diyenlere katılmıyorum. Ünlü teknik adamın Almanya ile Fildişi Sahilleri arasında oynanan milli maçtan bir gün geç gelmesi ve hemen ardından Fenerbahçe derbisinde Carlos'a attığı yumruk sonrası gördüğü kırmızı kart nedeniyle Keita'ya çektirdiklerini hepimiz biliyoruz. Üstelik G.Saray'ın sakatlarla uğraştığı ligde puan kayıpları yaşadığı kritik dönemde bu riski göze aldı "Nuh" dedi, "Peygamber" demedi. Keita'yı takımın ona çok ihtiyacı olduğu bir dönemde deyim yerindeyse süründürdü. Şu sıralar tüm yabancılar Noel için ülkelerindeler ve pazartesi günü de Galatasaray'ın Antalya kampı start alacak. Kulağımıza gelen bilgilere göre gitmeden önce tüm futbolculara sıkı uyarılar yapılmış. Hem de yönetim tarafından değil direkt Rijkaard tarafından. Disiplinsiz Lincoln'ün G.Saray'a çektirdiklerini sanırım kimse unutmamıştır. Futbol ahlakı olmayan Brezilyalı hem Skibbe hem de Bülent Korkmaz'ı parmağında oynatmadı mı? Çoğu zaman farklı konularda yanlışlar yapıp bizlerden ciddi eleştiriler alsa da Hollandalı hocanın özellikle bu yönde taviz vermemesini gerçekten takdir ediyorum. Ve kampın tatile geç giden Keita'nın dışında tam kadro başlayacağından da eminim.

Ali Turan makul isim
G.Saray yönetimi gündemdeki transfer sürecini boş geçirmek istemiyor. Zaten arayışlar da defans ve forvet hattı için. Yönetim basına deklare etmedi ama alınacak isimler de aşağı yukarı belli. Kayserispor'dan transfer edilmesi gündemde olan Ali Turan, stoper mevkii için ideal bir isim. 13 kez Ümit Milli, bir kez de A2 Milli olan Turan'ın maliyeti de kulüp için makul rakamlarda. Golcü futbolcu için tüm gazetelerin manşetlerinde her gün başka bir isim var. Halil Altıntop, ekonomik boyutuyla da listenin başında yer alıyor. Zaten Altıntop kardeşlerin G.Saray'a verdiği sözleri biliyoruz. Birinin değil ikisinin de bu süreçte sarı-kırmızılı formayı giymesi sürpriz olmaz. Ama daha klas yabancı bir golcüye de kimse "Hayır" diyemez. Tüm bu gelişmeler G.Saray yönetiminin ikinci yarıyı ciddiye aldığının, ligde ve Avrupa'da şampiyonluğu kovalayacak bir ekip kurma çabasının işaretidir. Transferlerde elde edilecek başarı, yönetimin mart ayındaki kongrede kaderini belirleyen etken olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor