27 Ağustos 2012 | Pazartesi

Yıldız tutulması

Bu İnönü Stadı'nın atmosferi gerçekten kartpostallık. Bunlar uzaylı değil, Beşiktaşlı. Allah vergisi bir ihtişam.
Dün gündüz saatlerinde Liverpool ile Manchester City arasında oynanan (2-2) maçta Anfield Road Stadı'nın tribünlerinde de böylesine bir coşku vardı.
Kendi kendime 'acaba Beşiktaş taraftarı, Liverpool tribünlerinden kopya mı çekti' dedim.
Ama siyah-beyazlı tribünlerin coşkuda ve destekte İngilizler'den fazlası bile vardı. Helal olsun Beşiktaş taraftarına.
Bir kocaman alkış da bu stadın bir ay öncesine kadar tarlaya benzeyen zeminini adeta yeşil bir halı haline getiren Beşiktaş yönetimine.
Sezonun erken derbisi, erken bir golle başladı. Hani transferi yılan hikayesine döndüğü günlerde twitter'dan başkan Ünal Aysal'ı kastederek "Başkan çocukluk yapıyor" diyen Pitbull Melo. Kafayı çakıyor ve bu hediye golle Kartal, İnönü semalarında uçmaya başlıyordu.

Futbolun rütbesi emektir
Ya 22. saniyede Umut Bulut'un boş kaleye atamadığı topa ne demeli? "Top canlandı kaleye gitmedi" mi demeli; yoksa "Umut bu, atılmayacakları atar ama buz gibi gol pozisyonlarında ağlara göremez" Öyle de oldu. Ama Ama bu Umut var ya, üç kişilik oynar, her takıma lazım. Tam bir delifişek. Öyle de oynadı derbide.
Elmander'in golünden sonra Aslan, sürek avına çıkmış gibiydi.
Golde Cenk ve Uğur'un ortaklaşa hatası da vardı tabii.
Fernandes'in Erdinç Sezertam'ın bayrağı ile iptal edilen golü, 2. golün habercisi gibiydi. Holosko, sağdan ceza sahasına yağ gibi aktı ve köşeyi gördü. İlk yarıda çılgınca bir skor ortaya çıkıyor derken, sahne alan Umut Bulut; kafasını, vücudunu, elini-kolunu, ayağını çalıştırarak o kendisine kafa tutan meşin yuvarlağı alt etmeyi başardı... Başta da dedik ya, Umut bu, suyu bile yakar.
Ya Hakan Balta'ya ne demeli? "Yaş ağaca balta vuran el onmaz" misali, Holosko'nun ikinci golünde yaptığı asistle Cimbom'un skor talebasını baltalıyordu.
Kartal, Samet Aybaba ile bir başka güzel. Ve kimse Beşiktaş'ın kadrosunu küçümsemesin. Taş gibi bir takım olmuş Beşiktaş.
Hakem Bülent Yıldırım, Burak Yılmaz'ın artistik bir biçimde ceza sahasında girerken kendisini yere atmasına 'sarı kart' göstermesi gerekirken; 'penaltı' dedi.
Beşiktaş, bir anlamda hakem kararıyla derbiden 3 yerine 1 puanla ayrıldı.
Dün geceki derbiden çıkan sonuç şudur: Futbolun rütbesi emektir. Kimse kadrosuna güvenmesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor