22 Eylül 2019 | Pazar

Atom karınca

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının şokunu unutturmak için maça çok iştahlı bir giriş yaptı.
Coşkulu futbol, tribünleri de mutlu ederken, çıkarken kaptırılan bir top, sarı-lacivertlilerin başına iş açtı. O pozisyonda Orgill, adeta topla uçtu gitti; Zanka ve Rami sadece öylesine koştu sanki. Çünkü Orgill topla buluştuğunda Zanka öndeydi ama şut esnasında çok geride kaldı. Bu da şunu gösteriyor; Fenerbahçe savunmasının tandemindeki iki stoper de ağır.
Sezon başından beri Fenerbahçe'deki defans hataları devam ediyor.
Fenerbahçe, geriye düşmesine rağmen, oyun tarzından ödün vermedi ve baskılı futbolu beraberlik golünü getirdi.
Yenilen golde hatası olan Zanka, attığı golle kendisini affettirdi. Ama bu golde de boşa çıkan kaleci Korcan'ın da hatasını söylemek lazım.
Ayrıca Ozan'ın şutunda rakibin bir müdahalesini göremedim. Hakem korneri nasıl verdi anlamadım!

***
Fenerbahçe hızlı oynayan bir takım. Eğer çıkarken top kaptırırsanız bu size kalenizde gol pozisyonu olarak geri döner. Ankaragücü bu hatayı maç boyunca çok yaptı.
Kruse asistinin ve etkili paslarının yanında şutları ile rakip kaleyi adeta topa tuttu. Dünkü maçın yıldızıydı Kruse. Atom Karınca gibiydi. Topun olduğu her yerde Kruse vardı.
Rodrigues sakatlanıp çıktıktan sonra yerine giren Emre, sarı-lacivertlilerin oyun aklı oldu. Yine muhteşem paslar attı.
Ankaragücü'nde Canteros'u yetersiz buldum. Topları ya rakibe kaptırdı, ya da kötü kullandı. Maç boyunca sadece etikili bir şutu vardı. Pazdan iyi bir stoper.
***
Fenerbahçe'de ise Ozan, Kruse, Gustavo ve Tolga etkiliydi. Golünü atmasına rağmen Vedat Muriç'in daha etkili olması lazımdı.
Hakem Abdülkadir Bitigen'in özellikle taç atışlarıyla ilgili hassas davranması, gözlerden kaçmadı. Oyun, kuralına göre oynanırsa kimsenin bir itirazı olmaz.
Fenerbahçe bu sezon en çok şut attığı maçlarda birini oynadı. Bunda rakibin çok yerine yaslanmasının da rolü büyük. Bu kadar geriye yaslanıp, sadece savunma yaparak maçı bitirmeye çalışırsanız kaybedersiniz.
Fenerbahçe öne geçtikten sonra, futbol oynamayı hatırlayan Ankaragücü'ne 3 net gol pozisyonu da verdi. Ozan Tufan ise Orgill'in gol pozisyonunda t

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor