29 Temmuz 2011 | Cuma

Duvara karşı...

Gaziantepspor, Legia Varşova karşısında etten bir duvara karşı imtihan verdi. Maçın geneline baktığımızda ekibimizin bu sınavdan yüz akıyla çıktığını söyleyemeyiz.
Çünkü kendi alanını yardımlaşmalı bir savunmayla kapatanPolonya ekibininsavunma direncini kırmayı başaramadı. Üstelik baştan sona kontrolünü elinde tuttuğu oyunda...
Evet, topun hâkimiyeti ve üstünlük Gaziantepspor'daydı ama kırmızı-siyahlılar, oyunu genişlemesine kullanıp, rakibin savunma arkası toplar atarak, Varşova'nın direncini kıramadı.
Ancak kanatlara işlerlik getirmesi beklenen Olcan ve Popov'un ilk 15 dakika dışında etkinliğin olmamasını bir diğer etken olarak yazmamız gerekir...

Henüz bitmedi...

Bu durumda Wagner ve Sousa'nın oyuna ağırlık koyması gerekirdi. Ne yazık ki özellikle Wagner sadece duran toplarda sahne aldı. İsmael Sousa ise ofansif anlamda yalnız kaldı.
Tolunay hoca, Cenk Tosun'la oyuna başlasa, bence rakip savunmanın göbeğinde daha fazla gedik açabilirdi. Yenilen golden sonra Cenk'in oyuna sürülmesi, iyice kapanan Varşova savunmasına karşı pansuman etkisi bile yapmadı.
Gaziantep açısından oyunun ofansif yanını öne çıkardık. Çünkü ekibimiz orta alanda çok top kazandı ve hücum yönünden bir sınav verdi. Ancak futbol en küçük konsantrasyon kaybını affetmiyor. Nitekim Radoviç'in golünü getirdi ve umutlar azaldı. Peki, hiç mi şans yok. Var tabi. İyi kapanan, etten duvarı modern futbolun gerçekleri ile birleştirip sahaya süren bir takım da olsa, Varşova'da evinde hata yapacaktır. Gaziantep böyle bir hatayı cezalandırırsa, umutlar yeniden filizlenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor