07 Eylül 2011 | Çarşamba

İnce ayar...

Fenerbahçe'de son günlerde oluşan hareketlilik, herkesi şaşırttı. Çünkü sarılacivertli ekip, bir yandan Emenike, Güiza, Lugano, Santos ve Niang gibi oyuncuları elden çıkarıyor, diğer yandan Ziegler, Bienvenu gibi oyuncuları transfer ediyor.
Doğal olarak herkesin kafası karışıyor.
Neden satıyorlar, niçin alıyorlar? Yönetim bunu "devir hesap devri" olarak açıklıyor.
Çünkü küme düşürülme olasılığı devam eden bir kulübün bu türden hassas hesaplar yapması, kadroya ince ayarlar çekmesi son derece normal. İşin özeti; bu med-cezir hareketleri ile bütçe açıkları en azından azaltılmaya çalışılıyor.
Burada önemli olan bu ayarlar yapılırken, takımın güç kaybedip, kaybetmediği... Bu konuya teknik açıdan yorumlar yapacağız ama öncelikle bu sorunun yanıtını farklı bir açıdan arayalım. Taraftaa sorulsa,"giden oyunculardan hangisini kaybettiğine üzüldünüz" denilse alınacak yanıt Lugano'dur. Sonra yüzde elli Niang...

ZİEGLER, SANTOS'U ARATMAZ
Emenike
'nin hiç oynamadığı, Güiza'nın varlığının dert olduğu Fenerbahçe'de, Andre Santos'un geçen sezonun devre arasına kadar kayıp olduğu unutulmamalı...
İşin teknik yanına geldiğimizde kayıpların oluşturacağı hasarın savunmada olduğu karşımıza çıkacak.
Çünkü bu bölgede Yobo geldiğine göre iki kayıp var. Tabi Lugano, gol atan stoper olduğu için ayrı bir önem taşıyordu. Ben Ziegler'in Andre Santos'un yerini dolduracağına inanıyorum.
Orta alanda takviye yok ama kayıp da yok...
Forvette ise 32 yaşında, her an gitme tehdidinde bulunan Niang'ın yerine 23 yaşında bir oyuncuyu koymak büyük bir kumar sayılmaz. Sonuç olarak Fenerbahçe'nin kayıpları var, ama kadroda yaptığı ince ayarla maddi ve manevi kazanımları olduğunu da unutmamak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor