Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

26 Ağustos 2012 | Pazar

Savunmaya dikkat

- F.Bahçe'nin kadrosu nasıldı? Aykut hocanın her maçta farklı kadro ile başlamasını nasıl buluyor sunuz?

Maç öncesi favorim kadro zenginliği açısından Fenerbahçe'ydi sonuçta da favori takım kazandı. Aslında Fenerbahçe'nin maçlara kadro değişikliği yaparak çıkmasının en büyük nedeni oyuncuların kondüsyonlarındaki sıkıntılardan kaynaklanıyor.
Son günlerde yaşananları da göz ardı edemeyiz. Son birkaç gündür Alex konusu ciddi bir şekilde gündemde. Böyle bir durumda Aykut hocaya karşı daha hoşgörülü olunması gerekir. Bu kadronun amacı tempolu oynayabilmek, rakibe baskı yapabilmek ve gol noktalarında etkili olabilmekti.

- F.Bahçe'nin dünkü maçta zaafları nelerdi?

Maç boyunca tüm oyuncular kazanma azmi içerisinde, istekli, arzulu göründüler.
Burada endişe verici olan konu F.Bahçe'nin Gaziantep'e vermiş olduğu çok sayıdaki gol pozisyonları.
Aykut hocanın genel futbol felsefesi aslında top hakimiyetine, sabırlı pas oyununa ve oyunu rakip sahaya yıkma üzerine kurulu. Ancak anlamadığım konu F.Bahçe'nin 1-0 öne geçmesine rağmen kontrollü ve dengeli bir oyun ortaya koymayıp, sürekli hızlı oyun geliştirmesi ve bunun neticesinde de oyunun 70-90 metre kadar geniş alanlarda oynanması. Dolayısıyla her top kaybında Gaziantepspor çok sayıda futbolcu ile Fenerbahçe kalesine gelebildi. Fenerbahçe, takım savunmasını doğru şekilde uygulayamadı. Ancak bu oyun şekli bazı futbolcuları da ön plana çıkarıp onların özgüvenlerini artırdı. Özellikle Mert kurtarışlarıyla kendine güven duygusunu artırdı.

- Mert'in dışında göze kimler battı?

Hasan Ali, Mehmet Topal ve Selçuk diğer öne çıkan isimler oldular.

- F.Bahçe farklı skora nasıl ulaştı?

Gaziantep 1-0 yenik duruma düşünce Hikmet Karaman hoca risk alarak daha ofansif oyuncuları sahaya sürdü.
Maç daha geniş alanlarda oynanmaya başlandı.
Bu da Fenerbahçe'nin kalede daha etkili olmasını sağladı.

- Oyuncu değişkliklerini nasıl buldunuz?

Maçın ilk dakikasından itibaren Fenerbahçe çok ciddi savunma zaafları gösterdi. Buna önlem olması amacıyla Aykut hoca her türlü hamleyi yaptı. Aykut hoca hem saha içindeki oyuncuların mevkilerini değiştirerek hem de oyuna Cristian ve Caner'i alarak bu zaafları doğru hamlelerle önlemeye çalıştı. Ancak şu gerçeği de gözardı etemeliyiz. Spartak Moskova karşısında hiçbir şekilde bu zaafları Fenerbahçe göstermemeli.

- Alex konusunda ne diyeceksiniz?

Fenerbahçe'de başkan, yönetici ve özellikle Aykut hocanın büyük riskleri göze alarak futbolun doğrularını uygulamaya çalışmalarını takdir etmek lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor