25 Temmuz 2015 | Cumartesi

Herkes Fener'i merak ediyor

Transfer politikasıyla estirdikleri rüzgar, taraftarlarına büyük heyecan getirirken; rakip takımların kimyasını da o derece bozdu diyebilirim. Yıldız isimleri bir bir kadrosuna katan F.Bahçe, hoca değişikliği ile de bu yıl ne yapacağı en çok merak edilen takım.
Gönderdiği önemli oyuncularla birlikte "takım ruhunu" da kaybetme olasılığı söz konusu. Gidenlerden şüphesiz en önemlisi ise Emre...

Podolski çok iyi ama...

Ezeli rakibinin yaptığı transferlere sanki (!) Sabri ve Bilal Kısa transferi ile karşılık veriyorlar "havası" genel bir algıya dönüşünce; Hamza hoca ve yönetim üzerinde baskılar oluşturuldu. Podolski hamlesi bu algıyı negatiften durağana çevirmeye yetti.
Galatasaray'ın son şampiyon olduğu, "takım ruhunun" da bu şampiyonlukta en önemli faktör olduğu unutulmamalı.
Ligimizdeki hedefleri için kısmen yeterli gözükseler de, önlerinde Şampiyonlar Ligi gibi bir büyük arena daha var. Lig için ne kadar yeterli gözükse dahi, Şampiyonlar Ligi için de bir o kadar yetersizliklerin olduğu aşikardır.

En flaş isim Şenol Güneş

Beşi ktaş'ın şüphesiz en büyük transferi Şenol Güneş. Demba'nın gidişi sonrası o bölgenin en az onun kadar önemli bir isimle takviye edilmesi zorunluluğu varmış gibi bir algı söz konusu. Tolgay'ın sakatlığı, Veli belirsizliği o bölge için büyük handikap olarak duruyor. Quaresma transferi taraftarın yoğun isteğiyle gerçekleşen bir büyük transfer, isim alışkını olduğumuz için normal gibi gözükse de; ilk kez geliyor olsa çok daha büyük ses getirebilirdi. Naçizane. Şenol hoca transferde talepkar olmayan bir teknik adam... "Olsa da olur, olmasa da" modundan bir an evvel çıkıp, "isteyen, ısrar eden" moduna geçmeli..

Acil tedavi bekleyen bölge sol bek
Şota hakkında şehrin, camianın duygu ve düşünceleri neredeyse yüzde yüz aynı. Onun hakkında duyulan endişeler de... Geçen yıl bir türlü tedavi edilemeyen ön libero mevkiine Mbia transfer edilerek büyük bir eksik kapatılmış oldu. Geçen yıl gibi bol transferli bir dönem sonrasında bu yıl; nokta atışlar göze çarpıyor. Cavanda ismi de Bosingwa'nın yokluğu sonrası o bölgenin tedavisinde önemli bir hamle olarak göze çarpıyor. Mustafa Yumlu'nun dönüşü önemli. Okay ve Alper yine önemli isimler... Acil tedavi bekleyen bölge sol bek mevkii... Alternatif kaleci ve forvete takviye de olmazsa olmazlar arasında. Bu yıl ki en önemli transferi Constant olabilir mi? Waris ve Yatabare'nin paraya dönüştürülmesi seçeneği çok önemli.

Yeni stat hava getirecek

Anadolu 'da bir takımsanız, şampiyonluk ya da başarılı sezon sonrası kadronuzun dağılma ihtimali çok yüksektir. Bursaspor'un da yaşadığı budur. Çok önemli isimleri kaybetti. Şampiyon teknik adamları Ertuğrul hoca ile anlaşma refleksleri son derece başarılı. Gidenlerin yerine gelenlerin de önemli isimler olması takım performansına nasıl tesir edecek merak ediyoruz.
Ama bir bocalama süreci yaşanacağı öngörülebilir.
Yeni stadyum bir hava getirebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor