29 Ekim 2014 | Çarşamba

Sorun savunmada!

Kazanmak üzere iken son anda yediği golle Kayseri Erciyesspor'a 3-2 yenilse de genel oyun düzeni ve coşkulu futboluyla şu sıralarda ligin en iyi oynayan takımı olan Beşiktaş'ta, Serdar Kurtuluş'un sakatlığı, sıkıntıya tuz-biber ekti!
Gerçek olan şu ki; Beşiktaş, sezon başından beri savunmada sıkıntı yaşıyor.
Bilic, futbolculuğunda savunma oyuncusu olmasına karşın birinci bölgedeki sıkıntıyı yok edemiyor! Sivok'la çok iyi tandem olan İbrahim Toraman'ın Sivasspor'a kiralanması büyük hata! Savunmadaki sorun; şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın tekerine takılan çomak olabilir!
Sosa ile Oğuzhan ve Mustafa Pektemek'in sakatlıkları Beşiktaş'ı gerilere düşürtebilir!
Sıkıntılı yolculuk yapan Beşiktaş'ın tesellisi; Demba Ba'nın formundaki yükseliş. Senegalli yıldız, bu tempoyu sürdürürse; Beşiktaş, liderliği kolay kolay bırakmaz!

Bilic artık iyi motive ediyor
Beşiktaş'ın avantajı; kadronun her geçen maçta oturması. Öteki avantajı; Bilic'in söylemleriyle futbolcuları motive etmesi, hırslandırması!
Siyah-beyazlı takımın başarısında önemli etken; iki ön libero Atiba ve Veli'nin mükemmel uyumla sahaya yansıttıkları performansları. Bu ikilinin performansı; savunmaya güven verirken, forvete de itici güç oluyor.
Sezon başından beri göremediğimiz hücumsal anlamdaki eksikliği özellikle sağ kanattan hücum bindirmeleri!
Dört dörtlük değilse de Motta ile İsmail Köybaşı bu etkinliği gösterebiliyorlar.
Beşiktaş'ın gol için saldırganlığı genelde göbekten ve içeri kat ettiklerinde Gökhan Töre ve Olcay Şahan'la oluyor.
Olcay golleriyle, Töre de pozisyon hazırlıklarıyla hücumlara katkı yapıyorlar.
Töre'nin Kayseri Erciyes maçında oyundan atılması Beşiktaş için önemli kayıp!
Olcay'ı hemen her gol pozisyonunda görebiliyoruz. Bir de gol vuruşlarında isabet yüzdesi yüksek olsa, savunma toparlansa Kartal, tekrar yüksek uçuşa geçer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor