12 Kasım 2014 | Çarşamba

Beşiktaş geriye neden düştü?

Şu gerçeğin altını iki kez çizebiliriz ki; Beşiktaş, içeride de deplasmanda da iyi oynuyor, rakiplerinden çekinmiyor! Bu özelliğiyle futbolu bozulmayan ya da durdurulmayan bir takım. Pardon; rakiplerinin durduramadığı siyah-beyazlı takımı durdurabilecek tek kurum; her maçında gördüğümüz fahiş, affedilemeyecek hakem hataları!
İster istemez insanın aklına Beşiktaş'ın oyununu, futbolcuların motivasyonunu bozan hakem hataları; "TFF ve MHK başkanları Beşiktaşlı!" denmesin diye mi yapılıyor? Böyle düşünenler olabilir ama bana göre uzak olasılık! Çünkü Beşiktaş, öteden beri net penaltılarını vermeyen hakemlerden darbe yiyen, puanlar, şampiyonluklar yitiren bir takım!
Beşiktaş, Başakşehir maçına dek tıpkı 4'te 4 yaptığı geçen yılki sezon başı olaylarını yaşadı! 4'te 4'ten sonra puan kayıpları peş peşe geldi! Bu sezon da iyi futbolla iyi sonuçlar alınınca siyahbeyazlılar şampiyonluğun en güçlü adayı gösterildiler! Bu havaya sokulmaları futbolcuları gerdi, gevşetti.
Üstüne bir de Gökhan Töre ile Serdar Kurtuluş'un sakatlıkları gelince Erciyesspor ile Fenerbahçe'ye 6 puan kaptırıldı, zirveden düştü!

Yanlıştan dönme zamanı
Bitmedi; hakem Bülent Yıldırım'ın Olcay'ı oyundan atması, Emre Belözoğlu'nun ortalığı geren küfürlerine hakem Yıldırım'ın oyundan atma cezası vermemesi Beşiktaş'ın futbolunu bozdu, futbolcuları gerdi! Üstüne üstlük; Bilic'in Necip'i bir türlü beceremediği daha doğrusu gerçek yeri olmayan sağ bekte oynatması yenilginin nedenlerinden biriydi!
Futbolda bu tür hataları, yanlışları çok görmekteyiz. Olmamalı! Ama oluyor işte.. Yapılacak olan; yanlıştan dönmek, doğruyu bulmak! Bu da Bilic'in işidir. Yaparsa; Beşiktaş, kaybettiği şampiyonluk yolunu yeniden bulur.
Beşiktaş'ta rotayı şampiyonluk yoluna yeniden çevirebilecek futbolcular var!
Atiba, Veli, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Demba Ba, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun her takımda bulunamayacak değerlerdir! Bu değerleri doğru kullanmak, Bilic'e düşmektedir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor