Salih Tuna

Salih Tuna

03 Kasım 2011 | Perşembe

Hiç yoktan iyidir enseyi karartmayın

Trabzonspor dün gece tarihinin en önemli maçlarından birine çıktı. Ne yapıp edip maçı kazanmalıydı.
Tabiri caizse "bıçak sırtı" bir maçtı. Avni Aker tribünleri de tıklım tıklım dolmuştu. Bordomavili takım ya yola devam edecekti, ya da 'benden bu kadar' diyecekti.
Gözler Burak Yılmaz'ın üzerindeydi.
Trabzon oyuna kontrollü başladı. Defansın arkasına atacağı toplarla Burak'ı buluşturup sonuca gitmeyi hedeflediği her halinden belliydi. Ne var ki, Avrupa arenasında 3 maç takımını yalnız bırakan Burak ofsayta düşmekten bir türlü kurtulamadı.
Kaleci Tolga'dan gelen topta bile ofsayta düştü, varın gerisini siz hesap edin.
Trabzonspor'un aksine CSKA maçın ilk dakikasında defansın arkasına attığı topla tam 4 Trabzonsporlu futbolcuyu iptal etti. Bereket versin Giray topu kale çizgisinden çıkarmayı bildi, yoksa yoktan yere 1-0 yenik başlayacaklardı.
Trabzonspor zor kazandığı her topu hovardaca harcadı. Bu kadar basit pas hatası sadece maçın stresiyle açıklanamaz herhalde.

AH ALANZİNHO AH!

Bu denli tuhaf pas hataları kimse kusura bakmasın ama ayrı bir maharet ister. Canını dişine tak; ikili üçlü sıkıştırmalarla top çal, demarke vaziyette topu kaybet!
Ne bu ya?
Hal böyle olunca her atak girişimi daha olgunlaşamadan fos diye söner tabii. İlla ki isim vermem gerekirse Cech, Colman ve Adrian akıl almaz şekilde top kaybettiler.
Serkan Balcı da ilk devre boyunca ayakta duramadı; kaydı kaydı düştü. Şayet Tolga Zengin 43. dakikada o müthiş kurtarışı yapmasaydı Trabzonspor ilk devreyi 1-0 mağlup kapatacaktı.
İlk devrenin başlarından itibaren yorgunluk da baş gösterince Trabzonsporlu futbolcular üst üste sarı kart görmenin dışında varlık göstermediler.
Bundan olsa gerek 60. dakikada Halil'in yerine Henrique, Serkan'ın yerine de Alanzinho oyuna girdi. Zaten Trabzonspor en etkili atağını da 67. dakikada Alanzinho'nun ayağından kazandı.
Brezilyalı futbolcu biraz daha dikkatli olsaydı golü yazması işten bile değildi.

KİM EKSİK BELLİ DEĞİL
CSKA'nın en etkili oyuncusu Doumbia ikinci sarı karttan ihraç edilince Avni Aker tribünleri yeri göğü inletmesi gerekirdi.
İnletmediler. Trabzonspor hareketlenmeliydi.
Onlar da hareketlenmek şöyle dursun, donakaldılar. Çok tuhaf:
Hangi takım bir kişi eksik oynamaya başladı belli değildi.
Gerçi Henrique'nin varlığıylayokluğu arasında da bir fark yoktu.
Alanzinho da bir doğru yaptıysa hemen ardından iki yanlış yapmayı ihmal etmedi.
Demem o ki değişiklikler de hiçbir işe yaramadı. Rakip 10 kişi hâlâ Burak Yılmaz'a top şişirmek herhalde bir ezber alışkanlığınıngöstergesiydi.
Tolga Zengin son dakikalarda iki mutlak gollük müthiş kurtarış yaptı.
Trabzonspor'un kontrollü oynaması gayet akıllıcaydı.
Gelgelelim rakip 10 kişi kaldıktan sonra son derece anlamsız oynadılar. O kadar ki, bordo mavililerin son dakikada direkten dönen topuna bile şansızlık demeye dilimiz varmadı.
Neyse, yenemediyseler de yenilmediler ya. Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan Trabzonspor 5 puana yükseldi; (puansız dönen onca takım gördük) bu da iyidir. Enseyi karartmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor