31 Ağustos 2019 | Cumartesi

Adem yedek kalmaz!

Galatasaray taraftarının aklı-hayali 'ha geldi, ha gelecek...' diye günlerdir yolunu gözlediği Falcao'da...
Bu çok normal. Çünkü bir dünya yıldızının Galatasaray'a gelmesi artık an meselesi...
Ama Galatasaraylı futbolcular da lig başladığından beri 'Falcao gelecek, dertler bitecek' düşüncesi ile oynuyorlar... En uçta oynayan ama maçın ilk yarısında tel tel dökülen Diagne, izleyenlere 'Geçen sezon bu adam nasıl 30 gol atmış?' dedirtiyor. O geçen sezonun ikinci yarısında öve öve bitiremediğimiz Luyindama'ya neler oldu böyle? İlk yarıda Kayserispor'un golünü atan Pedro Henrique'ye öyle bir asist yaptı ki...
Galatasaray'ın bir oyun aklı, lideri yok sahada. Bloklar arasında bağlantıyı kuracak, pas istasyonları oluşturacak bir sistem arayışında sarı-kırmızılılar...
Fatih Terim, ilk yarıda sahada adeta hayalet gibi dolaşan, ne hücuma, ne savunmaya hiçbir katkısı olmayan Diagne'yi kenara alarak; ikinci 45'e Emre Mor'la başladı. Çok doğru bir hamleydi bu. Çünkü Galatasaray ilk yarıya Diagne yüzünden 10 kişi oynamıştı adeta.
İkinci yarıya da coşkulu başlayan taraf evsahibi Kayserispor'du.
Mensah'ın kaçırdığı bir gol var ki...
Adebayor çok büyük bir usta...
Sahada olması bile Kayserisporlu oyunculara müthiş özgüven kazandırmış.

Galatasaray, en net pozisyonunu (karşı karşıya) 55'te Belhanda ile yakaladı ama kötü bir vuruş yaptı. Ardından baskıyı artıran Galatasaray, Babel ile golü buldu. Ama bu gole VAR kontrolü sonrasında ofsayt kararı çıktı. Bana ofsayt gibi gelmedi bu pozisyon.
Ceza sahasındaki Babel- Abdennour pozisyonunda penaltı vardı. Abdennour elle oynuyor çünkü. VAR'dan da kaçmadı zaten. Belhanda'nın penaltısı skora dengeyi getirdi. İkinci yarıda yorulan ve geriye yaslanan Kayseri, bunun faturasını gol yiyerek ödedi. Emre Mor'un oyuna girmesi Galatasaray'ı kendine getirdi.
Pedro Henrique de Abdennour gibi ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 73'te Kayserispor 9 kişi kaldı. Maç artık tek kaleye döndü. Bitime çok az bir süre kala Babel, Galatasaray'ı öne geçiren golü attı. Emre Mor'un 89'uncu dakikada art arda 2 sarı kart görerek oyun dışı kalması çok dramatikti. Ama hakem Mustafa Öğretmenoğlu'nun gösterdiği 2. sarı kart çok ağırdı.
Kayserispor'un 2. golünden önce Marcao'ya yapılan bir hareket vardı. VAR odası golü verdi.
90+5'te Umut Bulut da 2. sarıdan oyun dışı kaldı. Galatasaray, maçı 8 kişi tamamlayan Kayserispor'u 90+9'da Adem Büyük'ün attığı golle yendi. Maçta kırmızı kartlar havada uçuştu.
Ama Galatasaray, geride kalan 3 haftada tam 4 kırmızı kart görüyorsa sorun büyük demektir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor