09 Ocak 2010 | Cumartesi

İki dost

Ne kadar güzel bir kongre başlangıcı. Yıldırım Demirören ve Murat Aksu... Bir dönem iki arkadaş, iki dost birlikte el ele vererek Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiler. Daha sonra yolları çeşitli sebeplerden dolayı ayrıldı. Tabii Yıldırım Demirören, Beşiktaş için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Bunları kimse göz ardı edemez. Mutlaka yanlışları da olmuştur. Böyle bir uzun sürede olmaz diye bir şey de yok. Şöyle bir baktığımız zaman Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım'ın da yanlışları olduğunu görürüz. Ama ne dedi Aziz başkan? "Ben hatalarımdan ders aldım. Bir daha tekrarlamam..." O şimdi Fenerbahçe'yi tecrübe kazanarak daha iyi yerlere getirdi. Demirören'de bu süreçte büyük tecrübeler kazanmıştır. Bunlardan ders çıkarmasını bilmiştir. O da biliyor; çok iyi bir yönetiminin olması gerektiğini. Şimdi o da biliyor transferleri daha akılcıl yapması gerektiğini. Transferlerde daha az hata yapması gerektiğini, kulübün gelirlerini daha üst seviyelere çıkarması gerektiğini, borçları artık daha aza indirmesi gerektiğini...

Güçlü, ilkeli ve şeffaf
Murat Aksu da yeni bir heyecan ve soluk. Onun da mutlaka önemli projeleri var. Bunları sık sık açıklıyor. Bunları eğer harekete geçirebilirse faydalı işler yapabilir. Ama ben sürekli şunu söylüyorum; keşke Murat Aksu ve Yıldırım Demirören bu kongrede birlikte olsalardı. Bu Beşiktaş'ın gücüne güç katardı. Ama demokratik ortamda güzel olan şu; her iki dostun bu kez yine Beşiktaş'ın menfaati için ayrı ayrı saflarda hareket etmeleri. Bu da gerçekten bu camianın ne kadar güçlü, ilkeli ve şeffaf bir camia olduğunu göstermektedir. Benim kongre ile ilgili ufak bir kaygım var: Böyle güzel bir camianın, kongresinde siyasetin içine girmesi. Aman bu işleri bu seçimde kullanmayalım. Çünkü Beşiktaş'ın siyasetini yapmak en önemli etken olmalı. Siyasetçi dostlarımız da siyasetlerini kendi partilerinde, kendi platformlarında, kendi seçim zamanında yapmaları daha iyi olur... Yine söylüyorum; bu seçim güzel olacak. Kazanan da Beşiktaş olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor