23 Mart 2010 | Salı

Aç kurtlar

Kurdun aç halini, tok halini hemen hemen herkes bilir. Kurtlarla ilgili birçok film seyretmişsinizdir. Yani aç kurtların avlarını nasıl parçaladığını anlatmaya gerek yok. Şimdi Beşiktaş'ta da böyle rakibini parçalamak için bekleyen aç futbolcular var. Ben baktım ki 8-9 haftalık periyotta çıkış yaşayan bu takımda bazı futbolcuların karnı doymuş. Onun için şu saatten sonra yerinde duramayan, kadroda bir türlü yer alamayan, transfer sezonunun sonuna geldiğini hissedebilen ya da hünerlerini sergilemek isteyen oyuncular var. Bu saatten sonra itici güç onlar olmalı. Nobre böyle tecrübeli bir golcü. Kenarda, kıyıda, köşede pas tuttu! Zaman şimdi inat zamanı değil. Zaman şimdi mantık zamanı. Futbolun kuralını uygulama, akıllı oynama zamanı. Çünkü heyecan at boyu olmuş. Bu takıma da sahada şahlanacak atlar lazım. Tabata kıpır kıpır, "Oynamak istiyorum" diyor. Bu Nihat'a ne oldu? 30'dan 40'tan vurur, kalecilerin gözünü kör ederdi. Bu çocuk nerede? Beşiktaş bölünmüş. Kulübede oturup bu oyunun dışında kalanlar ayrı dünyada, sahada oynayıp görev alanlar ayrı...

Herkes yerli yerinde

Bir de bu futbolcular yerli yerinde oynamalı. Yusuf'u alıyorsun sol dışta oynatıyorsun. Tamam oynattın, saygı duyarız. Ama görüyorsun olmuyor, 25. dakikada hemen forvet arkası yap. Şimdi Yusuf da kulübüye dönüyor. Yani bu oyuncular haftalardır bekliyor, psikolojik çöküntü yaşıyorlar. Bu değerli oyuncuların sorununu giderip iyi hazırlarsan Beşiktaş kazanır. Arada rekabet artar. Beşiktaş iki kere daha fazla kazanır. Rekabet de olunca elma, armut, ayva yiyip de rahatsızlanan oyuncuyla uğraşmazsın! Kenara oturtursun. Sekizde sekiz mi olur, sekizde yedi mi ben bunlardan anlamam. Ama şu bir gerçek Beşiktaş biraz dikkatli ve akıllı olursa şampiyon olur. Haaa olamazsa da ufak tefek sıyrıklarla Şampiyonlar Ligi'ne gider. Bir de dikkat etmek lazım, bu saatten sonra masa başındaki "Monopoli"den, "folklor" ün güzel oyunlarından, Adana üç ayağa kadar her türlü oyunlar oynanır. Dikkatli olmakta fayda vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor