18 Şubat 2011 | Cuma

Bunun adı iflas!

Aylardır UEFA Kupası'nda Kiev maçı beklendi. Schuster'in ve futbolcuların elindeki tek kozları buydu. Ya bunu iyi kullanacaklardı ve hakikaten yollarına devam edip müthiş bir iş başaracaklardı ya da başaramayacaklardı. Onlar kolay olanı seçtiler. Shevchenko'lu, Dinamo Kiev iyi bir takım olabilir ama onlar da bu sezon düşüş yaşadılar. Üstelik ligleri başlamadı. Yani hazır değillerdi. Ama şu maçta gözlemledik ki takım olarak çok iyi organize oldular ve enteresan olan Beşiktaş'ı da çok iyi analiz etmişler. Demek ki bir de ligleri sürüyor, her hafta maç yapıyor olsalardı skoru siz düşünün! Yenilen iki gol duran toptan! "Bir takım hakikaten defans yapamıyor" diyebilirsiniz fakat bu kadarına da pes doğrusu! Şu duran toplarda yenilen goller komedi gibi. Adam paylaşımı olmaz mı? Bir Quaresma "Ben futbolcuyum" diyor. Bu taraftara bu camiaya yakışmayan bir futbol sergilendi. Bu kadar kolay teslim olunmaz. Bu kadar kişiliksiz ve mücadelesiz futbol oynanılmaz. Şu skora bakın, utanç verici bir skor bu.


Psikolojik olarak sorunlu

Schuster'in sahadaki dağıtımını tartışmayacağım, zaten ortada onlar. Futbolcular da ortada. Bu takım belli ki psikolojik olarak sorunlu. Taktiksel ve fiziksel anlamda da iyi organizma olamayıp yetersiz kaldılar. Şimdi şöyle bir şey var; elinizde tek kalan UEFA Kupası'nda ilk maçta teslim olmak. Ve taraftarının önünde yakışmayacak bir futbol ile! Sadece bu maçı kaybetmekle kalmadı Kartal. Önündeki en önemli Fenerbahçe derbisi öncesinde de bu yenilgi ile büyük moral kaybetti. Bu maça da moralsiz çıkacaklar. Bir ata sözü var: "Takke düştü kel gözüktü." Beşiktaş'ta dün akşam yaşananın özeti bu. Schuster ve futbolcular, Kiev'in gerçek gücünü göstermiş oldu. UEFA'ya veda etti, insanların hayallerini hüsrana uğrattılar. Kısacası iflas ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor