20 Mayıs 2011 | Cuma

Gençler pırlanta

Tayfur Havutçu görevde. İyi oldu, ödülünü aldı. Şimdi bundan sonrası için de ödül vermek zorunda. Ödüllerinin birincisi Süper Lig şampiyonluğu, ikincisi de Avrupa'da çok çok yükseklere uçabilmek. Tayfur bunu bilgi, deneyim ve görgüsü ile başarabilir.
Yalnız unutmamak gerekir, bu sadece Tayfur'un işi değil! Onun donanımını sağlamak lazım.
Bu donanım ekip olarak iyi olursa başarılamayacak bir şey yok. Yabancı teknik direktörlere milyonlarca dolar para veriyorsunuz, sonuç ne?
Bu takıma iki kupayı Mustafa Denizli kazandırdı. Aykut'u görüyorsunuz, Şenol Güneş'i görüyorsunuz. Ardından Fatih Terim'in başarıları ortada. Özet şu oluyor: Gelen yabancı teknik direktörler Türk futbolunu yöneticilerle birlikte en az 1 milyar dolar borca sokup gitmişlerdir.
Süper Lig'de bir futbolcunun diğer bir futbolcudan öyle çok büyük bir farkı yok. Bana göre farkı yaratan mantelitedir.Mesela Forlan konuşuluyor.
Birçok değişik isimler yazılıyor.
Elbette ki faydalıysa, işe yarayacaksa alınmalı.
Ama Forlan'dan önce Beşiktaş'ın çok daha önemli yerlere transfer yapması lazım.

Kupa, bu sezonu kurtardı

Tayfur hocanın mutlaka vermiş olduğu bir liste var. Bu listeye de önemle dikkat etmek gerekir.
Doğrudur, Beşiktaş'ta misyonunu doldurmuş birçok futbolcu var. Bunların gönderilmesi gerekir. Bu iş öncelikle yabancı oyunculardan başlatılmalıdır. Yabancı oyuncu sayısının 8'e indirilmesi şarttır. 9. ve 10. yabancı oyuncular genç yetenekler olmalı. Yani ileride kulübüne ekonomik anlamda para kazandırmalı. Yıldırım Demirören başkan elinden gelen her türlü fedakarlığı yapıyor. Ama bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Akılcı olup bu büyük organizasyonda Beşiktaş'ı yukarılara taşımak gerekir. Kupa, bu sezonu kurtardı. Beşiktaş'ın çok iyi genç oyuncuları var. Bu bir fırsat. Bakın Galatasaray, Arda'lı dönemde böyle bir fırsat yakaladı, değerlendiremedi. Bu sancı onun sancısı. Şimdi diyorlar ki, "Bizde iyi yerli futbolcu yok." Aman dikkat! Bu çocuklar kolay bulunan gençler değil. Bunlar eğitimli-okullu çocuklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor