20 Eylül 2011 | Salı

Stoper farkı

Avrupa'da çok önemli bir maça çıkıyorsunuz, üstünüzde büyük bir politik baskı var. Bu işin içinden 5 golle sıyrılıyorsunuz.
Bakın aynı başarıyı Trabzonspor yaptı. Fakat Türkiye'ye dönünce konsantrasyon eksikliği yaşadı. Beşiktaş ise bunu yaşamadı.
Gerçekten Ankaragücü takımı kötü insanların kullanıp bir kenara bıraktığı bir takım haline geldi. Oysa Melih Gökçek bu takımda her şeyi 10 numara yapmıştı, kendisini kutluyorum. Ziya Doğan hakikaken mücadele gücü yüksek bir takım yaratmış. Beşiktaş'ı çok zorladı.
Büyük takımların elbetteki maçı kurtarabilecek büyük oyuncuları var. Sidnei'yi kim hesaplayabilirdi?
Golleri atması elbetteki önemli, fakat enteresan şey Beşiktaş'a yabancı birçok futbolcu gelip-gitti, bu kadar kendinden emin bir oyuncuya nadir rasladım.

DEFANSTA BİR BOZUKLUK VAR
Ölü
toplar futbolda hakikaten çok önemli organizasyonlar.
Öncelikle de kapanan takımlara karşı ki Ankaragücü takımı bunu çok iyi uyguladı.
Böyle dirençli takımları çözmek için serbest vuruşları iyi kullanman lazım.
Goller de böyle geldi.
Bunlar takımın iyi yönleri ama şunları da söylemeden geçemeyeceğim; defans kurgusunda bir bozukluk var. Bu her hafta yaşanıyor.
Bir gün bir oyuncu, bir gün başka bir futbolcu dün de kaleci Cenk. Yani böyle büyük takımlar zayıf rakipler karşısında böyle goller yerlerse güçlü rakiplerle oynadıkları zaman 'eyvah eyvah' der. O takımlar hatayı affetmezler. Almeida'nın sakatlığı Edu'yu ön plana çıkarttı.
Futbolcu uyumsuzluk yaşıyor, bu bir gerçek. Ama Mustafa farklı! Carvalhal de bunu hissetti ve değişiklikleri yerinde yaptı. Burada daha fazla Mustafa'nın üstünde durmak gerekiyor gibi geliyor bana. Bu arada Carvalhal çok formunda. Futbol mantalitesi, teknik taktik anlayışı günden güne daha iyiye gidiyor.
Tolga Özkalfa da iyi bir maç yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor