23 Eylül 2011 | Cuma

Hoca kafa yaptı

Beşiktaş'ın teknik direktörüCarvalhal'ı birçok kişi eleştiriyor. Ben bu eleştirilerin birçoğuna katılmıyorum.
Katılmak zorunda da değilim.
Benim doğrularım şu...
Bu teknik direktör başarıya aç, kendi ülkesindeki oyuncuların sayısı fazla ve diğer Türk oyunculara da zaman için de yaklaşımı farklı.
Ben bir insanın görüşüne, teknik-taktik anlayışına baktığım zaman, eleştirsem de onunla birlikte o gemide yol alırım. "Egemen bu maçta sol bek oynar mı?" diyenler var, oynar. "İsmail onun önünde oynar mı?" diyenler var, bana göre o da oynar. "Edu ile Mustafa bir arada oynar mı, yoksa ayrı ayrı mı oynarlar?"
Örneğin Egemen'i oyundan alması çok önemli bir karar. Holosko'yu önemli bir dakikada oyuna alması da çok yerinde bir karar.
Nitekim bu futbolcu da golünü attı. İsmail kafa gollerindeki müthiş ortalarla katkı sağladı. Quaresma çok önemli bir kaptan. Bana göre Q7 yine artistik patinaj yaptı, ama Yunus Yıldırım bunların hiçbirini yemedi.
Her yerde soyadı gibi "Yıldırım" gibiydi.

SAĞLAM'IN TAKIMI TAŞ GİBİ
Yine bu benim görüşümdür. Böylesine atmosferli, tempolu, sert bir futbol maçını, üstelik 10'ar kişi kalmış her iki takımın mücadelesini bana göre "10 numara" yönetti.
Ertuğrul Sağlam, hakikaten Türkiye'nin en önemli teknik direktörlerinden biri. Kısa dönemde yaptığı önemli operasyonlarla, bu takımı eski gücüne kavuşturmuş.
Her ne kadar mağlup olsa da ben bunları yazmak zorundayım. Taş gibi bir takım yapmış. Gerek yabancılarıyla, gerek Türk oyuncularıyla birlikte direnebilen bir takım yaratmış. Futbolda bu var, Beşiktaş'ınhava toplarını o değil, hiç kimse hesaplayamazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor