Ali İhsan Sarıçoban

Ali İhsan Sarıçoban

30 Aralık 2009 | Çarşamba

Fırsat kaçtı

Eskişehirspor ligin ilk yarısında ilk 5 takım içine girmeyi kıl payı kaçırdı. Oynadığı 17 maçta 25 puan toplayan Kırmızı Şimşekler sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle arzu ettiği ideal kadrosunu bir türlü bulamadı. Özellikle Kayserispor maçıyla birlikte iniş başladı. Daha sonra Ankaragücü, Beşiktaş, Sivas, Trabzon ve Diyarbakır maçlarından arzu edilen sonuçlar bir türlü gelmedi. Forma giydiği maçlarda takıma katkı sağlayan Mehmet Yılmaz'ın yanı sıra Ümit Karan da sakatlanıp futboldan uzak kalınca takımın hücum gücü iyice düştü. Buna bir de Youla'nın formsuzluğu eklenince Eskişehirspor için üç puan almak oldukça zorlaştı ve camiada eleştiriler çoğaldı. Ligde ilk 4 sırayı, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise finali hedefleyen Eskişehirspor 2009 yılında arzu ettiği hedef için önemli avantajları kaçırmış oldu. Kupada Antalyaspor önünde alınan 1-0'lık yenilgi ise bu yoldaki umut ışıklarını azalttı. Ancak kupada daha yol var.

Sakatlar iyileşsin yeter
Kuşkusuz Eskişehirspor iyi bir kadroya sahip. Devre arasında ise dört yeni isim yolda. İkisi yerli, ikisi yabancı 4 futbolcu muhtemelen Fenerbahçe ile oynanacak olan kupa maçına yetişecek. Bu transferlerden çok, bana göre Ümit Karan ve Mehmet Yılmaz'ın takıma geri dönmeleri, Serdar Özbayraktar'ın hızla iyileşmesi ve kadroya girmesi sonucu Eskişehirspor azalan umutlarını tekrar yeşertmiş olacak. Yeter ki kendi içerisinde sorun çıkmasın. Başkan Halil Ünal'ın dediği gibi, "Uyuyan dev uyandı yol alıyor" ancak zaman zaman gereksiz sürtüşmeler takımı olumsuz etkiliyor. İlk yarıda deplasmanda maç kazanamayan ve sürekli berabere kalan bir Es-Es takımı vardı. İkinci yarıda Eskişehirspor'un deplasman fobisini aşması gerekiyor. Çünkü 9 zorlu dış saha sınavı kırmızı-siyahlıları bekliyor. Ayrıca iç sahada oynanacak G.Saray ve Trabzonspor maçları takım ve camia için önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor