Arif Çetin

Arif Çetin

25 Nisan 2010 | Pazar

Altyapı meselesi

Altyapı, bu ülke için her alanda beklentilerin yüksek olduğu çözümsüzlükler yumağı.
Bir başka ifade ile bahane merkezi. Öğrenci başarısızlığında altyapı sorunu. Yerel yönetimlerde altyapı sorunu. Haliyle futbolda da altyapı aynı durumda. Trabzonspor altyapısının son yıllardaki görüntüsü, meyve vermeyen dut ağacını andırıyor.
Yani "yeşillik olsun" diye... Son olarak anket ile altyapıya çözüm arayan yönetim kurulunun karşısına oyuncu ve hocalar konusunda ahbap-çavuş ilişkisi çıktı. Hep demiyor muyuz, 'yedisinden yetmişine Trabzon halkı futbolu iyi biliyor' diye. Demek ki taraftar problemin nereden kaynakladığını iyi teşhis etmiş. Teşhis konulduğuna göre tedaviyi üstlenmek yönetime düşüyor.
Trabzonspor altyapısının ana hedefi, kulüp vizyonuna uygun, misyonu ile çelişmeyen gençleri A takıma kazandırmak olmalıdır.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Trabzon'un ilçe ve köyleri ile birlikte toplam nüfusu 765 bin 127. Trabzonspor dışında 2. Lig'de üç, 3.
Lig'de ise 4 takımı bulunan bir kent.

RAKAMLAR NE DİYOR?
2009-2010
sezonu için A takım kadrosunda altyapı patentli Tayfun Cora, Tolga Zengin, Barış Memiş ve Hasan Ahmet Sarı forma giymiş...
Tayfun Cora, sezonda 11 maçta 685 dakika süre almış. Tolga Zengin'in sadece kupadaki Orduspor maçında 90 dakika maç deneyimi var. Barış Memiş, 7 maçta 174 dakika, Hasan Ahmet Sarı ise 1 maçta 19 dakika forma giyebilmiş.
Bu sezon 39 resmi maçta ter akıtan oyuncu sayısı 27. Aldıkları toplam dakika ise 37 bin 615. Ortalama bir futbolcuya düşen dakika sayısı ise bin 393. Hadi Tayfun Cora'yı sakatlığından dolayı bir kenara bırakalım. Rakamlar ortada.
Yok Ajax modeli, Milan modeli bunlar hikaye!
Trabzonspor kendi modelini günün şartlarına göre uyarlayarak uygulasın yeter. Zaten başımıza ne geldiyse özentilikten gelmedi mi?
El ele vererek kaynaklarımızı koruyalım. İşlevsel hale getirelim. Ben sen kavgasında kaybeden Trabzonspor'umuz ve çocuklarımız olmasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor