Arif Çetin

Arif Çetin

29 Kasım 2010 | Pazartesi

Takım olmanın önemi

Geriden gelerek 3 puan almanın yanında birçok doğruyu yan yana görmek keyif veriyor insana... Futbol takımları bina gibidir. Binaları ayakta tutan, sağlamlaştıran kolonları vardır. Trabzonspor onbirinde Onur, Egemen, Selçuk, Jaja ve Umut gibi yapı taşları oturmuş görünüyor. Mevcut kolonlara bağlı diğer fonksiyonlar daha fazla üretkenlik sağlıyor.

* * *
Attığı golden sonra Kafkas'ın uyarılarına rağmen geri çekilme güdüsüne kapılan G.Antepli oyuncuları tetikleyen faktörler de önemli. İyi oynayan, gücünü kabullendiren bir Trabzonspor var artık. 20 yıl öncesinde Avni Aker'e gelenlerin yaşadığı baştan kaybetme duygusudur bu. Yangından mal kaçırma psikolojisidir. Çünkü onlar da biliyor ki kalan 87 dakika eziyettir bordo-mavi forma karşısında.

* * *
Evet, futbol bir takım oyunudur. Yeteneklerini takım oyunu bünyesinde sergileyebilen ayaklar, renk katar futbolun gökkuşağına. Onun içindir ki, bugün Messi'yi Messi yapan, Arjantin değil, Barcelona'dır. Daha düne kadar "bireysel" sıklette yumruk sallayan Alanzinho ve Yattara vardı. Her ikisi de takım oyunu eldivenlerini giyip ringe çıkabiliyorsa, zihniyet değişiminin onay makamı Güneş ve ekibidir.

* * *
Galibiyet tabii ki güzel. Ancak, 5-6 hafta önceki ayağa pas yapan, oyunu kontrol eden, ne yaptığını bilen felsefinin kitabını yeniden okumak daha da güzel.

* * *
KAYGAN ZEMİN!
G.Antep dönüşünde uçakta haliyle sevinç gösterileri vardı. Taraftarların "Şampiyon Trabzonspor" tezahüratlarına yeşil ışık yakmadı Şenol hoca. Aksine müdahale etti. O da biliyor ki işler yolunda gitse de yol uzun ve çileli. Aman dikkat! Ramazan'ın daha yarısına gelmedik.
Arefeyi bir görelim, sonra bayram ederiz.

* * *
ARTI (+)
SELÇUK İNAN
Burak ve Jaja gol atarak skora katkı sağlasalar da Güneş'in yazdığı aşk hikâyesine yön veren usta bir yönetmen edasındaydı. Selçuk Trabzon'dan kopmamalı!

NÖTR
B. GEZER
Verdiğin penaltı kararı maçın erken bitmesine neden oldu. Fakat kuzeyin çocuklarına tekme tokat vurulmasına hem hakem, hem de bir polis olarak nasıl müsaade ettin merak ediyorum.

EKSi (-)
DEFANS HATTI
Duran toplardan fazlaca gol bulan bordo-mavili ekip, savunmadaki hataları nedeniyle kalesinde fazlaca gol görmeye başladı. Konya ve G.Birliği'nden yenen ile G.Antep'teki gol aynı benzerlikte.

* * *
MAÇIN ONBİRİ
1. Manşeti:
JAJA'NIN KALP DİLİ
2. Teşekkürü: Umut Bulut. Penaltı pozisyonundaki takipçiliği ile zor deplasmanın son düdüğünün 51 dakika öncesinden çalışmasını sağladı.
3. Üzüntüsü: En formda zamanında amatörce görülen sarı kart sonucu Burak Yılmaz'ın cezalı duruma düşmesi.
4. Komiği: Jaja'nın her pozisyon sonrasında yaptığı dil hareketleri.
5. Şarkısı: Yavuz geliyor yavuz, denizi yara yara. Kupaları alacağız, toplara vura vura.
6. Dersi: "Zorluklar, zamanında yapmamız gerekip de yapmadığımız kolay şeylerin birikmesiyle oluşur". Henry Ford
7. Hasreti: 26 Şubat 2006'dan sonra Gaziantep deplasmanından alınan galibiyet.
8. Alkışı: Az forma şansı bulan Alanzinho ve Yattara'nın takım oyununa verdiği katkı.
9. Unutulmazı: Onur Kıvrak-Murat Ceylan çarpışmasında duyulan acı haykırış.
10. Güzelliği: 3 golle gelen 3 puanın başta Şenol Hoca olmak üzere tüm camiaya şifa ve mutluluk getirmesi.
11. Sorusu: Trabzonspor 60'lı yılların futbolunu oynayabiliyor mu?

* * *
MEDYATİK ÇİVİ
"…Altı pasın üzerinde Selçuk yere indirildiğinde teslim oldu Gaziantep. Serdar kırmızıyı, Tolunay hoca tribünleri, Burak da köşeyi gördüğünde
iş bitti…" Şirin BERBER (FOTOMAÇ)

* * *
MİSAFİR KOLTUĞU
Ömer Seren
Hepimizin futbolcunun saçı, küpesi, tişörtü ile ilgilendiği futbol dünyasında canlı bir anıttır Ömer Seren. 40 yılın üstünde Trabzonspor'da görev aldı. Şu anda emekliliğin tadını çıkarıyor. Kulüpte görev almayı düşünen yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular, gidin Ömer babanın elini
öpün ve Trabzonspor tarihini anlatmasını isteyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor