Arif Çetin

Arif Çetin

06 Aralık 2010 | Pazartesi

Macera devam ediyor

Bu topraklarda güneşin üzerine ilk doğduğu Süper Lig kentidir Trabzon.... Haftanın açılışında cebe konulan 3 puan, pazartesi zorlu dersleri bitirip, haftanın sonlanmasını bekleyen öğrenci moduna soktu bordo-mavili formayı.
Trabzonspor'un evinde oynadığı tüm maçlarda, Manisaspor ve Eskişehirspor fobisi olacaktır. Fobinin ana kaynağı da her zaman olduğu gibi yine psikolojik kırılganlık ve motivasyon sorunudur.

Alanzinho
ve Jaja gibi oyuncuların fantastik pasları, her ne kadar tribünler için zevk verse de takma zarar veriyor. Bir yandan takım arkadaşlarının maç disiplinlerine sekte vururken, diğer yandan rakibi küçümseyip tahrik ediyor. Güneş'in futbol felsefesinde sadece meşin yuvarlak yok. Hoca, futbolun saha içi ve dışı tepkimelerini de hesaba katarak, yıl sonu bilançosu hazırlıyor.

"Yattara mı, Burak mı oynamalı?"
sorusunun karşılığı da yanıt buldu. Takım oyunu içerisinde keşke ikisi de oynasalar. Ancak, Umut'un yalnızlar rıhtımında dolaşmasında Burak'ın yokluğunun payı var. Her pozisyonda içeriye deplase olan Burak, hem Umut'un boşalttığı alanlara koşu yapıyor hem de ön ve arka direk organizasyonlarına katkı sağlıyordu.

Her iç saha karşılaşması sonrası Şenol hoca tribünlere çağrılmakta. Hoca bu hareketlere sıcak bakmıyor. Sonuç farklı yorumlar doğurabilir.
Taraftarın bu alışkanlığından vazgeçip, oynanan kolbastı ve üçlünün zevkini çıkarmalı.

* * *
KAYGAN ZEMİN
Olimpiyat'ta 70-80 binleri görmek tabii ki güzel. 10 gündür öyle bir hava estiriliyor ki İstanbul'da en çok taraftar toplama yarışı İBB mücadelesinin önüne geçti. Giray yok, Glowacki hazır değil, Mustafa Yumlu ne verir net değil. Endişemiz o dur ki taraftar görselliği, üç puanın önüne geçmesin.

* * *
ARTI (+)
İBRAHİM
Varlığı ve yokluğu tartışılsa da, hâlâ taraftarın sevgilisi olduğu gerçek. 45 dakikalık oyunuyla mest etti. 90 dakikayı çıkaramayacağının kendisi de farkına varmalı.

NÖTR
JAJA
Futbol kumaşını tartışmak anlamsız olur. Ancak, futbolu 'sade' oynadığında daha fazla katkı verdiği de bir gerçek. Ondan beklenen olağanüstü işler yapması değil, dişlinin bir parçası olması...

EKSi (-)
ALANZİNHO
Bücürün sıkıntısı istikrar... Dikine oynamak yerine, sağa bakıp sola pas atma sevdasına tutuldu. 'Oflu Ali' değişime ayak uyduramazsa, takım arkadaşları yakın zaman sonra onun için eski bir dost olabilir.

* * *
MAÇIN ONBİRİ
1. Manşeti: Trabzonspor ÇAKIRkeyf.
2. Teşekkürü:
Hem maç öncesindeki bayrak şov, hem de "Heykeliniz dikilecek bu şehre" gibi motive edici pankartlar alkışı hak ediyor.
3. Üzüntüsü:
Nedense oyundan alınan kimse halinden memnun değil. Unutmayalım ki şu anki ortamın en büyük emeği Şenol hocanın ağaran saçlarında gizlidir.
4. Ayıbı:
16. dakikada Avni Aker'den az da olsa yükselen kötü sesler yakışmadı. Şampiyonluk yolunda dosta ihtiyaç olduğu unutulmamalı.
5. Şarkısı: İzmir'in kavakları, dökülür yaprakları.
Bize de her yer Trabzon, yıkarız konakları.
6. Dersi: Sebebi her ne olursa olsun, içerideki maçlarda rakibe bu kadar pozisyon verilmemeli.
7. Yanlışı: Engin'in penaltı kalpazanlığı ve sonrasında Çakır'ın çaldığı sahte penaltı düdüğü.
8. Alkışı: Penaltı kullanma konusunda Umut'un Colman'a gösterdiği takımdaşlık saygısına.
9. Unutulmazı: Yattara'nın ilk yarıda gösterime sunduğu "Geçmiş zaman olur ki" belgeseli.
10. Güzelliği:
Ağır işçi Umut'un 61 nolu Yattara'nın asistiyle kazandırdığı 61. alın teri damlası.
11.Sorusu:
İbo, Jaja ve Alan beraber oynar mı?

* * *

Medyatik Çivi
Jaja ve Alanzinho hep fantezi peşinde koştular. Topuk pasları, geriye ve yana anlaşılmaz paslar, oyuncular aralarında top dolaştırırken belirli bir hedeflerinin olmaması, sanki halı sahada maç oynanıyor gibi görüntüler... İskender GÜNEN (Sabah)

MİSAFİR KOLTUĞU Unutulmaz...
Ali Osman Ulusoy, Rifat Dedeoğlu, Sebahattin Kundupoğlu, Süha Akçay, Salih Erdem, Sabit Sabır, Ruhan Öngür, Nizamettin Algan, Nihat Karanis, İlhan Kazancıoğlu, Ahmet Yıldırım, Hasan Ataç, Bahri Cervatoğlu, E. Sabri Uğurbaş, Nihat Özgür, Osman Tomruk. Bugün uğruna şarkılar söylenen iki rengin kurucuları. Saygı ve minnetle anıyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor