12 Kasım 2010 | Cuma

Servet'in suçu ne?

Galatasaray'ın Trabzon'a kaybetmesinin faturası Servet'e kesildi. Kim mağlubiyetin Servet'ten olduğunu düşünüyorsa o futboldan anlamıyor. Niye mi? Anlatayım... Engin ancak tesadüfen Servet'in ayak bileğine çarparsa alabileceği -ki öyle oldu- önüne düşen topu iyi kullandı. O pozisyonda Servet'in topu kaptırmaktan çok tek hatası, Engin'den aut çizgisi tarafından çalım yemesiydi. Orada, Servet hata yaptı ve hata bitti, golle sonuçlanmadı. Sonra neler oldu? 1- Engin o topu taşıdı, kaleci Ufuk neden bilmiyorum üstüne çıkınca, mecburen Umut'a vuruş yapsın diye pas verdi. Çünkü kale boştu. Bu Servet'in Engin'e topu kaptırıp çalım yemesinden daha da feci hataydı. Feci durumlar bununla da bitmedi. Engin'den gelen pası Umut gol vuruşu yapmadan önce bir kere kontrol edip garanti olsun istedi. Aslında bu Umut'un hatası olmalıydı. Buluşunca vurmamak. Çünkü o görmemişti ama ona doğru koşan ve büyük ihtimalle Umut'un vuruşunu engelleyeceğini sandığım Mustafa Sarp vardı. Ama Mustafa da arkadaşı Ufuk gibi çok dengesiz ve kontrolsüz davranıp, müdahale etme şansı varken Umut'dan feci bir şekilde çalım yiyince, Umut'un işi biraz daha kolaylaştı.

Üç oyuncu yarıştı!
Kolaylaştı diyorum çünkü o sırada kale içinde doğru koşan İnsua vardı. Ve eğer kötü vurursa, top da İnsua'nın müdahale sahası içerisinde olursa, İnsua o topu alırdı. Aynen de öyle oldu. Umut iyi vuruş yapamadı. Üstelik iyi köşeye de vuramadı. Topa ayak içinin topuk tarafına yakın bölümüyle kötü vuruş yapıp İnsua'ya müdahale edebileceği bir şans tanıdı. Ama o da feci bir şekilde Mustafa ve Ufuk gibi, aslında yapabilmesi gerekirken daha iyisini yapamadı ve Trabzonspor'un ilk golü oldu. Maçtan sonra televizyonlardaki futboldan gelen, gelmeyen bütün yorumcu (!), otorite (!), futbol adamı kim varsa, ertesi günkü gazetelerde herkes Servet'e cezayı kesmişti. Halbuki Servet topu kaptırdıktan sonra üç oyuncu, adeta pozisyonun gol olup Servet'e bu yükün binmesi için yarıştılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor