Aziz Üstel

Aziz Üstel

16 Ağustos 2011 | Salı

İstifa etsinler

Bu kadar kararsız, bu kadar gitgeller içinde yaşayan, dünya kadar belge, bilgi, telefon kaydı, olmasına rağmen topu habire taca atan bir federasyonun görevde kalması, Türk futbolunda anormal yaralar açar. Sayın başkanın söyledikleri; tümü ile yanlış. Örneğin; bir maçta sahaya giren bir teknik direktöre ya da rakip futbolcuya tekme atan bir topçuya, savunmasını aldıktan sonra mı ceza verir Futbol Federasyonu, savunmasına başvurmadan mı karar verir? Teknik direktör ya da futbolcu, karar çıktıktan sonra kulübü aracılığıyla tahkime gider.
Federasyonun başkanı, açık açık 'Biz kulüplerin ve taraftarların etkisinden çekindiğimiz için karar veremiyoruz. Bu nedenle de istifa ediyoruz' dese ayakta alkışlanır.

Hangi savunmasını alacaksın!

Yaptığı açıklama topu taca atmak bile değil; topu stadın dışına atmaktır.
Hadi hiçbir kulübü düşürmedin, ya da puanını silmedin; bari Türk sporunu kirleten kişilerin cezasını kes!.. Savcılıkça tutuklanma talebiyle mahkemeye verilmiş, tutuklanmış, tutukluluğa itirazları reddedilmiş, kişilerin hangi savunmasını alacaksın!
Bu federasyonla oynanacak lig maçlarının sonuçlarına her kulüp itiraz etmelidir.
Madem şikeye ve teşvik primine ceza vermek bu kadar zor; o zaman Sporda Şiddet Yasası niye çıkarıldı?
Eski tas eski hamam, devam eder giderdik!.. "Kararsızlık, en kötü karardan daha kötüdür" demiştik; Türkiye Futbol Federasyonu en kötüyü yaptı. Madem böyle bir ucube açıklama yapacaktınız, neden ligleri ertelediniz? Madem 'Kararsız Kasım' gibi dolaşacaktınız, etrafta neden belge beklediniz, istediniz?
Madem futbolu içine düştüğü bunalımdan çıkaramıyorsunuz; başınızı da kumdan çıkarmayın, bırakın dileyen istediğini yapsın!..

Yeşil ışık yakmıştır

Sizin kararsızlığınız ne yazık ki teşvik primine de, şikeye de yeşil ışık yakmıştır.
Hâlâ karar veremiyorsun, 'gizlilik var' diyorsun, 'savunmalarını alamıyoruz' diyorsunuz, onca insanı niye ceza kuruluna sevk ediyorsunuz?
Bu insanların savunmalarını nasıl alacaksınız?
Sizin Etik Kurulu'nuzun hapishaneye gidip bu kişileri sorgulama hakkı mı var?
Mehmet Ali Bey, bir tek uyduruk haberle, Galatasaray'ın kupasını elinden alabileceğinizi söylediniz. Hiçbir yasal dayanağınız ve hakkınız olmadığı halde...
Şimdi ise önünüzde dağ gibi kanıtlar olmasına karşın gıkınız çıkmadan olayları seyrediyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye sorarlar.
Allah Galatasaray'ı, hiçbir yönetici ve futbolcuyu sizin elinize düşürmesin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor