Bülent Tulun

Bülent Tulun

07 Şubat 2010 | Pazar

Neyi bekledi?

Turkcell Süper Lig'de kalan maçlarından en önemlilerinden biri olan Kayserispor sınavına Galatasaray beklenmedik şekilde Servet'siz başladı. Bu, Makukula ve Cangele gibi 2 önemli ve kuvvetli forvete karşı ciddi risk taşıyan bir karardı. Servet'in gribal sorundan yedek kaldığı gerçeği biraz geç öğrenilince bir yeni icat olmadığı ortaya çıktı. Topu ileri taşımakta zorluk çeken Galatasaray, Elano'nun sorumluluk almayıp fazla yan pas yapmasından dolayı maç başında zorlandı. Mustafa Sarp ve Mehmet Topal, arı gibi çalıştılar ama çok yavaş çıkmak zaman zaman sıkıntıya neden oldu. Savunmada Lucas Neill farkı pozitif olarak ortada. Bu oyuncu hemen liderlik görevine soyunmuş. Usta ve ciddi profesyoneller kimsenin cesaret edemediği bu elbiseyi kişilikleri baskın olduğu için tereddütsüz giyer. Arda, ilk yarının son dakikasında kaçırdığı gol Galatasaray'ın soyunma odasına galip gitmesini engelledi.

Bir tek Lucas Neill...
Maç başında halı gibi görünen saha zemini ilk 30 dakikadan itibaren kötüleşti ve top hakimiyetini engellemeye başladı. Özellikle tekniği yüksek oyuncular için bu zemin negatifti. Dos Santos, çok zayıf fiziğini yüksek tekniği ve çabukluğu ile kapatmaya çalışmasına rağmen Kayseri defansı arasında ezilmekten kurtulamadı. 64. dakikada Hakan Aslantaş'ın kırmızı kart görmesiyle 30 dakika bir kişi eksik oynamak zorunda kalan Kayserispor, maçı zora soktu. Frank Rijkaard, 10 kişi kalan rakibine karşı hamleyi epey bekledi. Neyi beklediğini de anlayamadı kimse... Elano'nun karşı karşıya kaçırdığı pozisyondaki topa vuruş laubaliliği inanılmazdı. Bu kadar enternasyonel bir oyuncunun bu kadar hayati bir pozisyonda resim çektirir gibi golü yapması gerekir. 10 kişiyle 30 dakika oynamak zorunda kalan Kayserispor iyi direnerek puanını aldı. Galatasaray ise kısıtlı hale gelen kadrosu ile 2 puan bırakarak düşüşünü sürdürüyor. Oyuna sonradan giren Emre Çolak'ın Dos Santos'tan ne farkı var. Ara transferde alınanlardan bir tek Neill işe yaradı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor