Bülent Tulun

Bülent Tulun

31 Mayıs 2010 | Pazartesi

İç dinamikler

30 senedir değişmeyen Galatasaray kulübü tüzüğünün mevcut yasalara uyum sağlaması amacıyla toplanan olağanüstü kongre karmaşa ile ertelendi. Çok kısa süre önce, ülkemizde de bir Anayasa değişikliği dolayısıyla TBMM'de de bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Geniş kapsamlı bir konsensüs oluşturulamaması ülke anayasasının yürürlüğe girmesinde halen problematik olarak duruyor. Hâl böyle iken kongre günü dahi hipotetik olgularla, Galatasaray iç dinamiklerini yanlış değerlendirmekten kaynaklanan bir kaos ortamı, tatsız bir şekilde ortaya çıktı. Galatasaray Başkanı Polat'ın, tüzük tadil komisyonu üyelerinin bir kısmının haberinin olmadığı bir pazarlık sonucu değiştirilen maddeleri, önce Sayın Hayri Kozak'ın istifası, sonra da pazarlığın taraflarından olan genç Galatasaraylılar'ın sözlerde durulmadığı suçlamaları ile karıştı ve ertelendi. Aslında çok da fazla problematik olmaması gereken değişiklik kongresi, başkan Polat'ın hâlâ Galatasaray iç dinamiklerinin farkında olmamasından kaynaklanan ve aşırı tepkiye neden olan bir hareket sonrası maalesef ortaya çıktı.

Mahkemeye verdiler
26 Haziran'da devam edecek kongrede Galatasaray camiası bu işin üstesinden gelecektir, yeter ki metodoloji hataları yapılmasın. Cumartesi günkü kongrede trajikomik olaylar da yaşandı. Bazı kişilerin "mahkeme" sözcükleri, divan başkanı Sayın Yarsuvat ağabeyimizin tepkilerine neden oldu. "Galatasaray'ı değil mahkemeye vermek, bu kelimeyi telaffuz etmek dahi büyük ayıptır" dedi. O esnada karşısında birinci sırada GSK yönetim kurulu üyeleri oturmaktaydı. İçlerinden iki tanesi çok yakın zamanlarda GSK'yı mahkemeye vermişlerdi. Tüzük komisyonu başkanı Sayın Taşçıoğlu da kongre salonunu terk edenleri, "Disiplin kuruluna sevk etmek lazım" buyurdular. Kendi disiplin kurulu başkanlığı sırasında geçici çıkarma cezası alan, sonra da yine kendisi tarafından affettirilen bir başka üyenin de şu anda yönetim kurulu üyesi olduğunu herhalde kendisine sonradan hatırlatmışlardır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor