Bülent Tulun

Bülent Tulun

04 Eylül 2010 | Cumartesi

Bu galibiyet yetmez

Tartışılan bir kadro ile 2012 Avrupa Uluslar Kupası elemeleri ilk maçı... Savunma dörtlümüz yine tartışılan Galatasaray savunmasındaki 3 kişiden kurulu. Her 2 milli ekip de süratli hücuma çıkabilen oyunculardan ve oyun sistemiyle oyuna başladı. Duran topları iyi çalışmış görüntüsü veren Kazaklar, 2 duran toptan golleri yediler. Arda ve Hamit'in golleri ceza sahasında çoğaldığımız ve hareketli olduğumuz anlarda geldi. Son maçlara göre çok diri ve çok deplasman yapan, 2. bölgede az pas hatası yapan bir Milli Takım izledik. Sağ kanadı iyi kullanan Sabri-Hamit ikilisi ve orta sahada Mehmet Aurelio'nun varlığı önemliydi. Savunmada ise beklenmedik şekilde Servet-Ömerikilisini uyumu vardı. Defansif orta saha pozisyonunda Mehmet gerçekten bu ikiliyi çok rahatlatmış. İkinci bölgeyi ayağı yumuşak oyuncularla süratli geçmek günün futbolunda çok önemli. Antrenmanlarda bol yapılan 5'e 2'nin faydaları hemen görülüyor.

Belçikayı da devirmeliyiz
İki takım arasında ciddi sıklet farkı olmasına rağmen, futbolun disiplinli basit bir oyun olduğunun farkında olan Kazak takımı ikinci yarıda önemli pozisyonlar buldu. Son yıllarda yetişen en önemli kalecilerimizden Onur Kıvrak, müthiş konsantrasyonu ve zamanlaması ile bu pozisyonlara geçit vermedi. Baskı yediğimiz dakikalarda Hiddink oyuna neden müdahale etmedi anlamadım. Oldukça zengin bir bençe sahibiz. Dolayısıyla maçın dönüm anlarında böyle bir lüksümüz var. Deplasmanda oynanan ilk eleme maçının 3 puanla kapanması önemli. Daha evvel veda edilen bu tip kupa elemelerinde kaybedilen puanların maliyeti akıllarda. Onun için Belçika maçını da kayıpsız geçerek seriyi iyi başlatmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor