Bülent Tulun

Bülent Tulun

02 Ekim 2010 | Cumartesi

Şuursuz futbol

Galatasaray 41. saniyede yüzde yüz hatalı bir penaltı golüyle maça 1-0 yenik başladı. Lorik Cana'nın ilk pası ve hakem Durmaz'ın ilk düdüğü hatalıydı. Karabük orta sahada ayağa top yaparak çıkarken, Galatasaray bunu yapamayınca maç ilk 14 dakikada 2-0 oldu. Aslına bakarsanız ilk yarım saatte Karabük ilk yarım saat içinde 4-0 ya da 5-0 yapabilirdi. Çok kötü oynayan Cana ve Pino arasından maçtan alınan Cana oldu. Rijkaard, Aydın'ı oyuna alarak biraz da oyunu riske etti. Bu sefer de Ayhan ve Barış'a fazla yük binmeye başladı ve Karabük gol pozisyonlarına devam etti. 44. dakikada hakemin Emenike'ye yapılan faulü kaçırması affedilmezdi.
Serdar Özkan, Musa, Çağlar, Batdal gibi oyuncuların hiçbirinden verim alamayan Galatasaray teknik heyeti eldeki usta oyuncularla da papaz olmaya başlayınca son derece cılız bir yedek kulübesi ile oynamak zorunda kaldı. Florin Cernat gibi bir oyuncuyu muhtemelen üç otuz paraya bulan Karabüklü yetkilileri kutlamak lazım. Sahanın en iyisiydi.

Bire birlerde müthişti

Orta sahada pres yapamayan Galatasaray, Karabük'ün Cernat yönetiminde organize atakları adeta el kol sallayarak gelişti. Galatasaray'ın bu sezon önemli paralarla transfer ettiği Misimovic, Pino ve Cana'nın ne kadar katkıda bulunduğu ciddi şekilde sorgulanmalı.
Son on dakikada disiplinsiz, şuursuz doldur boşaltlarla gol arayan Galatasaray beraberliği sağlamak için çaba gösterdi ama beraberliği de yakalasaydı futbol adına büyük adaletsizlik olurdu. Yedi maçta kaybedilen 9 puan şampiyonluğa oynayan ve tek kulvarda koşan bir takım için çok fazla.
Kaybedilen bu puanlar çok aranacak ama en önemlisi oynanan kötü futbol Karabükspor karşısında verilen 10 net gol pozisyonu ve başı bozuk bir sistem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor