Bülent Tulun

Bülent Tulun

08 Kasım 2010 | Pazartesi

Gerisini düşünün

Hiç sürpriz olmayan bir kadro ve taktik anlayışla bir anlamda Hagi klasiği ile oyuna başlayan G.Saray, Catenaccio'dan uyarlamasından vazgeçmedi. Orta sahayı oyunun beyni olarak kabul edersek, bu alanda 4 oyuncu ile basan, kanatları da 2'şer oyuncu ile kapatan G.Saray, ilk yarı rakibine oyununu kabul ettirdi. Gezgin Pino forvette o kadar yalnız kaldı ki her pozisyonda olur olmaz şutlar atmak zorunda kaldı. Trabzon ataklarda ceza sahasında çoğalamayınca, sağ kanatta da ilk 45 dakika boyunca tek olumlu orta yapamayan Elano olunca, gol pozisyonu olmayan bir ilk yarı oynandı. Trabzon rakibinin oyun planını iyi bildiği için kalabalık orta sahayla cevap verdi. Colman'ın iyi gününde olmaması pas hatalarını çoğalttı. İlerde Umut ve Jaja topla buluşturulamayınca ortaya sonuç vermeyen akınlar çıktı.

11 maçta kaybedilen 17 puan
2. yarının ilk 10 dakikasında 2 değişiklik yapan Hagi, hem adaletli hem de cesur bir hoca olduğunu bir kez daha gösterdi. Uzun süre Rijkaard'ın 75'ten sonra yaptığı beyhude değişikliklere seyirci kaldıktan sonra, Hagi'nin bu cesur atakları G.Saray'da pozitif bir etki yaratıyor. Cılız Trabzon ataklarında da gördüğümüz gibi, top bloke etme problemi devam eden kaleci Ufuk bu açığını bir an evvel kapatmalı. Servet'in lüzumsuz aşırı kendine güveni sonucu yenen gol zaten gol atanın galip geleceği bu maçı Trabzonspor lehine çevirdi. Tarihinin en kötü ilk yarısını geçiren G.Saray'da işler neden böyle olduğunu masaya yatırmadan önce 8'er milyon euro bonservisli Misimovic ve Elano'ya bakmak sanırım yeterli olacaktır. 2005-6 senesini şampiyonlukla tamamlayan G.Saray, o sezonda 34 maçta 19 puan kaybetmiş ve 83 puan yapmıştı. Şu anda 11 maç sonunda kayıp puan sayısı 17... Varın gerisini siz düşünün...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor