15 Mart 2011 | Salı

Sarıkanatlar!..

Geçen hafta İstanbul'a kar yağınca fakir fakura bayram etti. Kulağına kar suyu kaçınca sersemleyen sarıkanatlar sahillere vuruyordu çünkü. Ele avuca sığmaz, lezzetli, görkemli sarıkanatları neredeyse elle topluyordu ahali.
Galatasaray'ın durumu da bu sezon işte böyle.
Kulağına kar suyu değil, Uludağ'ın artı Kartepe'nin bütün kar kütlesi kaçmış gibi dolaşıyor futbol havuzunda. Şuurunu kaybetmiş, daha kötüsü benliğini kaybetmiş bir durumda.
Tamam, 5 senenin toplamı kadar hakem hatası bu sezona sığdı. Tamam, bir sürü futbol şanssızlığı gelip bu sezona demir attı. Ama Galatasaray da futbol adına yapması gerekenleri bir türlü yapmadı. Sonunda da kendini tavuk balığı sanmaya başladı. İşin daha kötüsü, havuzun diğer balıkları da öyle görmeye başladı! Bu garip durumun tek bir kurtuluşu var, Fenerbahçe'yi yenerek yeniden Galatasaray gibi olmak. Gerçi Galatasaray biraz farklı bir camiadır.
Kötü giden sezonda Beşiktaş'ı Fenerbahçe, Fenerbahçe'yi Galatasaray galibiyetleri kurtarabilir ama Galatasaray için derbi zaferi tüm sezonu kurtarmaya tek başına yetmez. Fakat Fenerbahçe galibiyeti, etkileri gelecek sezona kadar sarkabilecek olası ruhsal çöküntüyü önleyecek, hastayı iyileştirmese bile ayağa kaldıracaktır.

Yenecek şansı yakaladı

Ve Galatasaray her ne kadar favori olmasa da bunu yapabilecek şansı yakaladı sanki. Selçuk'un ardından Emre'nin sakatlığı Fenerbahçe orta sahasına ciddi bir darbe vurdu. Artık 90 dakikanın 80'ini dinlene dinlene oynayan Alex'i taşıma lüksü yok Fenerbahçe'nin. Orta sahayı bir tek Mehmet Topuz fiziksel olarak ayakta tutamaz çünkü. Ama Niang ve Dia gibi hızlı forvetlerin, yan toplarda zaafı bulunan Galatasaray savunmasını kornerlerde zorlayacak Luganove Yobo'nun varlığını da unutmamak gerekir.
Buna karşın Galatasaray, savunmasındaki ciddi sorunlara rağmen hücum hattında "Mahşerin Dört Atlısı"nı, Culio, Arda, Baros, Pino dörtlüsünü ilk kez bir arada oynatma fırsatını yakalayacak.
Artı, Arena Stadı'nın müthiş akustiğinin de itici bir güç olacağını unutmamak gerekiyor.
Tabii bir de Galatasaraylı futbolcuların kendilerini affettirme maçı olacak bu derbi.
Fenerbahçe galibiyetinin sarı kırmızılı kulüpteki gelecekleri için belki son bir şans yaratabileceğinin farkındalar üstelik.
En azından farkında olmalılar. Yoksa Boğaz sahillerine vuran şaşkın sarıkanatlar gibi kariyerleri tava olmaktan kurtulamaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor