10 Temmuz 2012 | Salı

Başkandan stratejik hata

Ünal Aysal, "25 Haziran'da 6-7 futbolcu ile birden anlaşma imzalayacağız" demese, bugün Galatasaray camiası "Eyvah geç kaldık" ruh halinde olmayacaktı. Neden mi? Unutuluyor ama Galatasaray uzun yıllardır "vurucu" transferlerini genellikle ağustos-eylül aylarında gerçekleştirmiştir de ondan. Baros'lara, Kewell'lara, yani uzaklara gitmeye gerek yok. Geçen sene yeniden dizayn edilen Galatasaray takım kadrosunda ağır topların Galatasaraylı oluş tarihlerine bakmak yeterli. Muslera 19 Temmuz'da... Melo 22 Temmuz'da... Eboue 16 Ağustos'ta... Riera 3 Eylül'de Galatasaraylı oldular. Transferin uzun soluklu ve devamlı olduğuna vurgu için söylenen ancak zaman zaman esprilere de kurban giden "Galatasaray'da transfer bitmez" söylemi, bir olgudur aslında. Geçen sene örneğinden devam edersek; Selçuk 25 Mayıs'ta, Elmander 30 Mayıs'ta, Ujfalusi 20 Haziran'da gelmişti... Mayıs ayında başlayan eylül ayında transferin son gününe kadar devam eden bir süreçte adım adım ilerlemişti Galatasaray. Bu açıdan bakıldığında Galatasaray'da bu sene değişen bir şeyin olmadığı (Ünal Aysal'ın tarih vermesi dışında) söylenebilir! Peki Galatasaray açısından bu şampiyon kadroya transfer şart mı? Avrupa'da bir başarı isteniyorsa şart. Galatasaray'ın kanatlarında sıkıntı olduğu ortada. Ve bu konuda henüz net bir adım atılamadı. Savunmada Dany'nin transferi, forvete Necati ve Umut'un alınması ise Fatih Terim'in "Geride yabancı, ileride yerli ağırlıklı" kadroya yöneldiğini gösteriyor. Zaten geri hattaki Muslera, Eboue, Ujfalusi, Dany ile sahadaki yabancı kontenjanı hemen hemen doluyor.
Yabancı kontenjanındaki baskı nedeniyle yerli seçeneği bu kadar önemliyken, Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop'un transferlerinde yol alınamamasını izah etmek kolay değil. Burak ve Hamit transferleri ayrıca, zaman zaman tempo düşüklüğü sorunu yaşayan, durarak oynayan Galatasaray takımına dinamizm getirmesi açısından da önemli. Çünkü iki futbolcu da oyunu hızlı oynayan, sonuca yönelik futbolu seven isimler.
Ve Avrupa'da bu çok gerekli. Ayrıca eğer Fenerbahçe alırsa Hamit'in kaptırılması da ciddi bir prestij kaybı. Herhalde Galatasaray'ın "sarışın- uzunboylu bir bildiği" vardır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor